Székely Sándor: „Azt szeretném, ha minden dolgozó – legyen utcaseprő vagy egyetemi tanár – normálisan tudna élni”

Munkások Újsága Székely Sándor
Székely Sándor

Interjút adott a Munkások Újságának Székely Sándor független országgyűlési képviselő, az ISZOMM alapítója és pártigazgatója. A baloldali családból származó politikus azokat képviseli, akik csöndben, minden felhajtás nélkül végzik a munkájukat, róják a köreiket, eltartják családjukat, szüleiket, az országot.

Három fontos válasz:

„Azt akarom, hogy rájöjjenek, hogy ők azaz leginkább mi vagyunk sokkal nagyobb többségben és nem azok, akik immár több mint harminc éve röhögnek rajtunk a szüleik által vett luxusautójukból és mesélik azt, hogy a mi fizetésünket a piac döntötte el.”

„az emberek a reklámok miatt bele vannak hajszolva totálisan felesleges anyagi dolgokba, amiket jórészt hitelekből oldanak meg. Még egy autó, még egy csoki, még egy étterem, még egy felesleges cipő. Nagy esküvő, drága ételek, még nagyobb tévé, még okosabb telefon. Az emberek nagy többsége jórészt felesleges dolgokért hajszolja magát halálra, nevetségesen alacsony fizetésekért. „

„Sajnos az iskolarendszer – meg renget embernél a nevelés is – arról szól, hogy mit ne csináljunk. Meg, hogy a hibázás az valami rossz dolog. Nem azt keresik, hogy miben vagyunk jók, hanem azt, hogy miben rosszak. Én azt szeretném, ha úgy élnénk, hogy azt nézzük, hogy mit lehet csinálni?”

Az Interjú teljes terjedelmében itt olvasható.

‼ Ne feledjétek, Május 1-én autós tüntetés a 250.000 Ft-os minimálbérért! Igen, Szolidaritás!

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

3 thoughts on “Székely Sándor: „Azt szeretném, ha minden dolgozó – legyen utcaseprő vagy egyetemi tanár – normálisan tudna élni”

Comments are closed.

Kapcsolódó tartalmak