Nemes László: “pártok nélkül a pesterzsébeti polgárok jobban járnak!”

SZOLI24

Pesterzsébet egyik kiemelt helyszíne a fővárosi önkormányzati választásoknak. Most Nemes Lászlóval a Helló Pesterzsébetiek és a Szolidaritás Mozgalom közös jelöltjével beszélget kollégánk Eszes Péter arról, hogy milyen kilátásai vannak ennek a csodálatos Duna-parti munkás kerületnek.

Eszes Péter: Maga bosszúból indul el ezen a választáson? Hiszen a DK -ból kiszorította önt az a jelölt, aki most az ellenzéki összefogás jelöltje.

Nemes László: Ugyan már! Aki ismer engem és tudja, hogy milyen kőkemény munkával jár a politika, az biztos lehet benne, hogy bosszúból egyszerűen nincs értelme elindulni egy ilyen választáson, ahol csapatot kell összetartani, programot kell adni, kommunikálni kell, kampányolni kell, nem sorolom. Aki ilyet bosszúból csinál, annak vagy nagyon sok ideje, energiája van, vagy egyszerűen csak őrült. Egyik csoportba sem tartozom szerencsére!

E. P.: Oké de akkor miért?

N.L.: Több mint harminc éve foglalkozom szeretett kerületem közéletével. Teljesen természetes számomra, hogy ajánlatot adok arra, hogy amennyiben engem és a csapatomat megválasztanak, mit kezdenénk evvel a nagy hagyományú kerülettel. Teljesen függetlenül attól, hogy mit mondanak mások.

Őszintén szólva hálás vagyok azért a helyzetért amiben most vagyok, mert jelenleg végre arra összpontosíthatok amire szeretnék és ez Pesterzsébet. Végre nem a pártközpontból mondják meg, hogy milyen ügyben mi legyen a véleményünk, hanem a helyi politikai közösségünk a Helló Pesterzsébetiek és a Szolidaritás Mozgalom pesterzsébeti tagjai egyeztetnek erről és a programunkról is.

Mondhatom, kifejezetten felszabadító érzés, hogy nem kell pártelnökökhöz és hozzánk egyáltalán nem köthető pártközi megállapodásokhoz igazodnunk sem most, sem pedig a jövőben. Ez a legfontosabb előnyünk a politikai pártokkal szemben. Pesterzsébet sorsa ne függjön más kerületektől, országos alkuktól, csak tőlünk, pesterzsébetiektől!

E.P.: Ezek nagyon szép mondatok, de mi is pontosan a cél Pesterzsébettel?

N.L.: Pesterzsébeten rendet kell tenni. Először az Önkormányzatban utána pedig az utcákon, tereken. Óriási gondot okoznak nálunk bizonyos helyszíneken a rendbontók. Nagyon sok utcában botrányosak a járdák, hiányoznak a gyalogosátkelő helyek. Sokat romlott a nagy piac minősége, és – egyáltalán nem függetlenül attól amit a főváros vezetése tett az elmúlt öt évben – mára már Pesterzsébeten is gondot okoz a parkolás. Ezek mind megoldandó problémák, melyeket azonnal orvosolni kell!

E.P.: Úgy látom vannak problémák a kerületben. Van olyan dolog amit pozitívumként értékel?

N.L: Pesterzsébet egy élhető kerület, a lakosok többsége sajátjaként vigyázza. De mint azt az előbb is mondtam, van hová fejlődnünk. Amire amúgy minden lehetőségünk megvan, csak hát azok a pártok akik jelenleg a Képviselő-testületben vannak, úgy tűnik képtelenek mit kezdeni azzal, hogy nekik az egymással való furkálódás helyett a város lakóival kellene foglalkozniuk. És hogy mivel kellene foglalkozni?

Nagyon egyszerű: Hathatós intézkedéseket kell hozni az illegális utcai szemeteszsákok ellen! Tovább kell fejlesztenünk a kerület szociális hálóját. Meg kell találnunk a módját, hogy minél több szolgáltatást hozzunk ide. Itt kell tartanunk a fiatalokat, tehát kötelező megtakarításon alapuló bérlakás programot kell indítanunk számukra.

És ami az talán a legfontosabb az az, hogy Pesterzsébet lakóit összekovácsoljuk, függetlenül attól, hogy ki melyik pártot szereti, vagy sem! Pesterzsébeten jelentős kulturális és sport fesztiválokat kellene tartani, hogy végre feltegyük a térképre a huszadik kerületet!

E.P.: Amikor arról beszélt, hogy a pártok nem tudják irányítani a kerületet, akkor pontosan milyen pártokra gondolt. A kormányra vagy az ellenzékre?

N.L.: Az összesre természetesen. Alkalmatlanok arra, hogy jelentős fejlesztéseket csináljanak. Nem azért, mert ne lennének rá alkalmasak, hanem azért, mert a pártlogika megakadályozza őket mindenben. A Pártoknak el kell tűnniük az önkormányzatokból. Az összes pártnak. Az összes önkormányzatból.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak