Veszélyben a nyugdíjak? Fidesz: aki nem dolgozik, ne is egyék


Hende Csaba szerint aki nem dolgozik, az ne is egyék, úgyhogy nem tervezik emelni a családi pótlék 2008 óta stagnáló összegét. A törvényalkotási bizottság fideszes elnöke szerint a kormány munkaalapú társadalmat épít, és rengeteget költ családtámogatásra, úgyhogy aki akar, az el tud menni dolgozni.

Hende Csaba, a testület fideszes elnöke jegyzőkönyvbe is mondta, hogy
amikor 4 millió 700 ezer a foglalkoztatottak száma, történelmi csúcsponton vagyunk, amikor munkaerőhiány van az ország szinte minden területén szinte minden ágazatban […]. Akkor tehát természetesen mindenkinek módja van, aki dolgozni akar, hogy dolgozzon, és el is várható mindenkitől, hogy dolgozzon, mert aki nem dolgozik, az ne is egyék
– fogalmazott Hende.

Az RTL Híradó megkereste a kijelentésével kapcsolatban a bizottság elnökét, aki elmondta, hogy nem gondolja, hogy ezzel bárkit is megbántott volna, aki akar, az tud dolgozni, éppen ezért a családtámogatás alapja a munkához kötött adókedvezmény.

Csak az nem dolgozik, aki nem akar – erősítette meg, majd újra idézte Szent Pál mondatát: „aki nem akar dolgozni, az ne is egyék”.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak