Magyarország 2021 – Figyelmeztetik a szélsőjobboldaliakat, hogy a kampányban ne gyűlölködjenek

előválasztás Székely Sándor

Éppen interjút adtam a május 1-i tüntetésünkről, ahol többek között a havi nettó 250.000 forintos minimálbérért is megmozdulunk, amikor is jött a hír, hogy megvan a 6 jobboldali és liberális párt által szervezett előválasztás etikai kódexe.

Na végre! – gondoltam magamban, ideje már egy jó hírnek.

Olvasom a kódexet, és megkeseredett a szám íze.

„Az előválasztáson induló jelöltek tiszteletben tartják jelölttársaik emberi méltóságát, magánéletük szentségét, a politikusok vallása, családi állapota, nemi identitása, szexuális orientációja nem képezheti a kampány részét.”

Igen. Jól olvassák. Ez van az etikai kódexben.

Tehát a félfasiszta regnáló kormányunkat olyan emberekkel, szervezetekkel akarjuk leváltani, akiket figyelmeztetni kell arra, hogy gyűlölködni, személyeskedni, „urambocsá” buzizni, cigányozni nem szép dolog? Az emlékezetes judapestező borsodi jelölt nem fog újra majd zsidózni, mert aláír egy papírt? A szélsőjobboldali pártelnök nem fog diszkréten cigányozni, ha a múltjáról kérdezik majd?

Döbbenet.

Sőt, az is friss hír, hogy a Momentum nem biztos, hogy részt vesz az előválasztáson, mert nincsen egyezség az online előválasztás kidolgozásában.

Kicsit csalódott vagyok.

Most azt látom, hogy ha így folytatják, a ‘hatosfogat’ belesüllyed a parttalan vitákba és a nagyon rossz mondatokba, és teljesen hitelteleníteni fogják magukat. Ám ha egyébként evidens dolgokról külön megállapodást kell kötniük, akkor feltűnő, hogy milyen egyéb evidenciák maradtak ki. Például a hazudozás tilalma.

Nagyon remélem, hogy ez nem fog bekövetkezni, és lesz kivel tárgyalunk azért, hogy a kormányváltást megvalósíthassuk. Azért, hogy 30 évvel a rendszerváltás után, végre arról szóljon a politika, amiről kell. Az emberekről.

Hogy legyen 250.000 forint a nettó minimálbér, legyen 50.000 forint a családi pótlék és a időskori pótlék, és mindenkinek a jövedelme haladja meg a 100.000 forintot!

Székely Sándor független országgyűlési képviselő

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak