Sztrájkolnak az indiai buszsofőrök

India közlekedés sztrájk
Karnataka Bus Strike

Folytatódik a közlekedési dolgozók sztrájkja április 12-től India Karnataka államában. A buszsofőrök múlt héten kezdték a demonstrációt, céljuk, hogy az állam emelje a közlekedési dolgozók fizetését – írja a Gardaworld.

A következő napokban további tiltakozások lehetségesek, különösen Bengaluruban és más városi központokban. Autóbusz-állomásokon, kormányzati épületekben, nyilvános tereken és nagyobb forgalmi kereszteződésekben várhatók további megmozdulások.

A szervezők úgy vélik, hogy a tüntetők összecsaphatnak a biztonsági erőkkel, ha a rendőrség erőszakkal megpróbálja szétzavarni a tüntetőket.

A kormány kizárta a tárgyalásokat, és szigorú fellépéssel fenyegette a sztrájkban résztvevőket. Karnataka állam egész területén jelentős zavarok várhatók a közlekedésben, annak ellenére, hogy egyes sofőrök visszatértek dolgozni. Az ingázók magánbuszokat, minibuszokat, vonatokat és más közlekedési eszközöket használhatnak.

Karnataka a négy déli indiai állam egyike. Egyike annak a 10 államnak, amelyek lakossága meghaladja az 50 millió főt.

GARDAWORLD
Fotó: Newsminute

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Külföld Vélemény

Atomküszöb

Jelen sorok íróján kívül meglehetősen sok elemző felvetette már, hogy amennyiben az oroszok át tudják törni az ukrán védelmet, akkor a Nyugat szárazföldi erőkkel is