Kifulladni látszik az ellenállás a bogácsi bicikliforduló miatt

bicikli bicikliút Bogács Mezőkövesd

Áprilisban írtunk arról, hogy szuper kerékpárút épül Uniós forrásból Mezőkövesdtől a Bükk hegységig, több települést érintve. Nagyot ment az értetlenség a közösségi oldalakon egy biciklifordulót ábrázoló kép miatt, megnéztük mi pontosan a helyzet. 

Egy tavasszal készült képből indult a felháborodás, idézem: “ez a kifli alakú pénznyelő csökevény minek van ott?”. Jogos a kérdés? Miért szidták a kép láttán mindenkinek is a prostituált édesanyját a közösségi médiában? 

A képen hátterében Bogács látszódik. Ha abból az irányából biciklizünk Mezőkövesd irányába, akkor a biciklinek balra, a (képen jobbra) épült egy úttest melletti, annak párhuzamosan futó bicikliút Mezőkövesd irányába. Amit a rosszmájú propagandafotós egyszerűen lehagyott a képről.

Mutatjuk a műúttal párhuzamos klassz bicikliutat:

Tehát, át kell menni a szembejövő sávon az úttesten, hogy eljusson a biciklista a kerékpárútra.

Ezt is megmutatjuk: 

Ezzel a biciklifordulóval biztonságosabb lesz az úton az átkelés, hiszen nem kell hátra nézegetni, kezet kitenni, hanem egyszerűen letér a biciklista jobbra a friss aszfaltos elkerülőre, ott szépen megáll, és ha nincs autós forgalom, átteker az úttesten. Majd tekerhet tovább a matyók fővárosába, Mezőkövesdre.

Le lehet szállni Bogácsról. 

A szerző az Igen Szolidaritás Borsod-Abaúj-Zermplén megyei 7-es számú választókerület képviselőjelöltje

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak