Igenis van a tőkének ereje

Kiss Viktor nemzetállam podcast tőke zónásítás

Dr. Kiss Viktor politológus, ideológiakutató, egyetemi oktató, a PTI Társadalomelméleti Műhelyének kutatója, a BCE oktatója volt a Szócikk podcastjának második vendége. A kétrészes beszélgetés zárása hallható.

A beszélgetés első részét Marxszal nyitottuk, megvitattuk, hogy mit jelent és kicsoda Karl Marx 2021-ben, Kiss megmagyarázta, hogy mi a különbség a bérmunkás és a proletariátus között, mert nagyon nem mindegy és fontos ez a cezúra.

Ezúttal a nemzetállamok szerepéről, a tőke erejéről és a Kiss Viktor új könyvéről, a Kívül/Belül című munkájáról beszélgettünk.

Kiss Viktor szerint a tőke zónásítása elleni egyetlen megoldás a „kivonulás”, de hogy mit ért ez alatt, azt hallgassátok meg!

Fotó: Kiss Viktor honlapja

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak