Új podcast! Hogyan korrumpálja a kapitalista rendszer az egyént?

bérmunkás ideológiakutatás Kiss Viktor podcast proletariátus rendszerkritika

Dr. Kiss Viktor politológus, ideológiakutató, egyetemi oktató, a PTI Társadalomelméleti Műhelyének kutatója, a BCE oktatója volt a Szócikk podcastjának második vendége.

A beszélgetést Marxszal nyitottuk, megvitattuk, hogy mit jelent és kicsoda Karl Marx 2021-ben, Kiss megmagyarázta, hogy mi a különbség a bérmunkás és a proletariátus között, mert nagyon nem mindegy és fontos ez a cezúra. Lukács György fontos megállapításokat tesz a Történelem és osztálytudat című könyvében, ami érvényes a mai napig – vallja Kiss Viktor.

  • Kétosztatú-e a mai társadalmi berendezkedés?
  • Tőkés bérmunkás szembenállás létezik-e még?
  • Hogyan korrumpálja a kapitalista rendszer az egyén?
  • Hogyan kreálták meg a szingliket? Van-e önálló akaratunk, vagy csupán fogyasztók vagyunk?

Mind-mind bonyolult és nagy terjedelmű kifejtést igénylő kérdések, melyekre válaszokat hallgathattok meg a podcastben.

Fotó: Kiss Viktor honlapja

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Podcast

Igenis van a tőkének ereje

Dr. Kiss Viktor politológus, ideológiakutató, egyetemi oktató, a PTI Társadalomelméleti Műhelyének kutatója, a BCE oktatója volt a Szócikk podcastjának második vendége. A kétrészes beszélgetés zárása