Székely Sándor: “A havi nettó 250.000 forintos minimálbérért hívunk harcba”

Magyar Szolidaritás Mozgalom Székely Sándor tüntetés

Autós tüntetést szervez Magyar Szolidaritás Mozgalom május 1-jén. A tüntetés célja, hogy harcoljanak a nettó 250.000 forintos minimálbérért, vissza akarják vonatni az egészségügyi törvényt, valamint rendezni akarják az egészségügyi dolgozók és a rendvédelmi dolgozók bérét. A szervezet elnökét, Székely Sándor független országgyűlési képviselőt kérdeztük.

Okos Péter: Engedni fogja a tüntetést a rendőrség?

Székely Sándor: Az egyeztetések folynak, bizakodó vagyok. Ha elutasítanák, mi akkor is megtartjuk.

O.P.: A tüntetés eventjében a kórházi dolgozók és a rendvédelmi dolgozók külön ki vannak emelve. Ennek mi az oka?

Sz. S.: A tüntetésre természetesen mindenkit várunk. A kórházi dolgozók és a rendvédelmisek azért vannak külön kiemelve, mert úgy érezzük hogy ezt a két szakmát a kormányzat direkt bünteti. Az új egészségügyi törvénnyel példátlanul megalázták a kórházi dolgozókat egy világjárvány kellős közepén. A rendvédelmi dolgozókat pedig évek óta szívatja a kormány azzal, hogy nincs életpálya modell, rosszak a fizetések és a nyugdíjuk sem nyugdíj már, hanem csak járadék. Persze, ugyanilyen sérelmekkel vannak tele a tanárok, kereskedelmi dolgozók és majd minden szakma.

Ideje, hogy kiálljunk és közösen azt mondjuk, ebből elég volt!

O.P.: Maguk mindenáron médiához akarnak jutni?

Sz.S.: Nos a válaszom az, hogy igen. 30 évvel a rendszerváltás után ott tartunk, hogy Magyarországon milliók vannak bejelentve minimálbérre, ami megalázóan alacsony. Ehhez jó esetben kapnak valami fekete pénzt is, de leginkább az van, hogy a rendes munkahelyük mellett dolgoznak még másik két helyen is. Mindeközben, azok a szerencsések akik Ausztria mellett élnek, 4-500 ezer forintért járnak át takarítani. Ez felháborító, megalázó. Ennek véget kell vetni. Fel kell emelni a magyar minimálbért nettó 250.000 forintra

O.P.: Az tüntetés neve az, hogy első figyelmeztetés. Ezt nem értem. Lesz több is?

Sz. S.: Ez a kormányon múlik. Ha teljesíti a követeléseinket akkor nem. De tartok tőle, hogy nem így lesz, és akkor erősítenünk kell a nyomást rajtuk.

O.P.: Tehát további tüntetésekre is számítani lehet?

Sz.S.: Igen. Az emberek elégedetlenek, dühösek, frusztráltak. A járvány kiélezte szociális válságot is. Ideje, hogy valaki megszervezze az elégedetlenkedőket, a dühös magyarokat. A május 1-jei akciónk csak az első lesz a sorban. Valójában egy akciósorozatot indítunk, mely egészen október 1-ig fog tartani. Ha a kormány nem reagál a követeléseinkre, mi hajlandóak vagyunk akár az egész országot leállítani.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

One thought on “Székely Sándor: “A havi nettó 250.000 forintos minimálbérért hívunk harcba”

Comments are closed.

Kapcsolódó tartalmak