Vigyázz a munkával!

időjárás munkahely

A digi24 nevű román hírcsatorna beszámolója szerint egy hóeltakarításban közreműködő férfi a kimerültségtől halt meg Moldova megyében. A munkás állítólag egyhuzamban 40 órán át dolgozott, majd rosszul lett, és elhunyt a pihenőszobában.

A hír alapján megállapítható, hogy ha valaki egy heti munkáját végzi el megállás és pihenés nélkül, az életveszélyes helyzetet eredményezhet. Munkaszociológusok egyértelmű konszenzusa szerint a napi 8 órás alvás akkor is szükséges, ha az ember semmit nem dolgozik, viszont a fennmaradó 16 órát sem szabad csupán munkával tölteni, mert az úgy egészségkárosodást okozhat. Másik oldalról nézve a napi 8 órányi munka viszont kifejezetten ajánlott, de ha valaki ezt megnyújtja, azt az egészsége kárára teszi, s nem feltétlenül fizikai, hanem az összpontosításhoz szükséges pszichés megterhelés miatt.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Külföld Vélemény

Atomküszöb

Jelen sorok íróján kívül meglehetősen sok elemző felvetette már, hogy amennyiben az oroszok át tudják törni az ukrán védelmet, akkor a Nyugat szárazföldi erőkkel is

Külföld

Trump 77-e Biden 81-e ellenében

Mindössze 4 év a korkülönbség Trump és Biden között, de az emberi képmutatás, illetve bizonyos sztereotípiák meglovalása nyilván hálás bulvártéma tud lenni. Ha ez az