Gallai Dávid ISZOMM: Lakhatási kerekasztalt hozzunk létre, mert őszre sokak felett ott lesz a kilakoltatás réme

Gallai Dávid ISZOMM lakhatás

Az elmúlt napok kedélyeit erősen felborzolta egy 15. kerületi kilakoltatási ügy, melynek szörnyű képei bejárták a magyar sajtót. A viszonylag bonyolult ügy mögött hatalmi harcok is vannak, hiszen Misetics Bálint a Város Mindenkiért nevű civil szervezet egyik vezetője is megjelent a kerületben. Hogy hogyan alakulhatott ki ez a helyzet, és hogy mi lehetne ebből a kiút? Erről kérdeztük meg Gallai Dávidot, az ISZOMM helyi szervezetének a vezetőjét.

Eszes Péter: Jogos volt a kilakoltatás?
Gallai Dávid: Nehéz ügy. Először is azt kell tisztázni, hogy az egész rendszer rossz, úgy ahogy van. Egy normális országban, egy normális rendszerben nem létezhetne olyan, hogy a hatóságok valakit az utcára tesznek. Ennek pont fordítva kéne lennie. Másodszor az van, hogy sajnos ez ügy eléggé nehéz az önkormányzat részéről. Akit kilakoltattak, annak a lánya bérelte ki eredetileg a lakást. De ő Németországba távozott. Ekkor költözött be az édesanya. Hogy aztán 2017 -től ne fizesse a bérleti díjat. Amikor ki akarták emiatt tenni, akkor kötött egy részletfizetési megállapodást az önkormányzattal, de azt sem fizette sajnos. De a Covid miatt akkor még nem lakoltatták ki. Most került erre sor. Drámai ügy az egész.

E.P.: Érdekes, hogy az a civil szervezet, amelyik meg akarta akadályozni a kilakoltatást, úgy tudjuk, hogy elég szoros kapcsolatban van a polgármester asszonnyal. Ez elég fura nem?

G. D. Igen. De mi nem fura manapság a kerületi vezetésnél? Két magyarázat lehet erre. Vagy színjáték volt Misetics Úr akciója, vagy tovább repedezik a szék a polgármester asszony alatt…

Teljesen mindegy, mindkettő helyzet rossz és káros a jövőre nézve! Nem szabad a kerületben élő emberekkel szórakozni. Most azt látom repedezik, hiszen nem tudja kezelni a győzelme méretét!

E.P.: Tehát ha jól értem, ebben a kerületben is ölik egymást a liberális pártok?

G.D: Igen. A kerületben élők azt várták el ettől csapattól, hogy alternatívákat kínáljanak és építsenek egy jobb kerületet. Ehelyett hatalmi harcot folytatnak egymással és harmadlagos számukra kerületben élők biztonsága, Egy igazi kivétel a kerületi Momentum képviselői. Bennük most minden ideológiát mellőzve azt látom, valós értéket képviselnek. az emberek érdekeit. Jó úton járnak!

E.P.: És mit gondol ön, hogyan lehetne a kerületi lakhatási problémákat megoldani?

G.D: Így: Át kell gondolni a lakáskoncepciót, mert a jelenlegi rendszer ezer sebből vérzik. Hosszan lehetne sorolni a problémákat, hiányosságokat. A lakásállomány borzalmas a lakások állaga nagy részében pocsék. Hatalmas gond a mobilitás hiánya. Ha valaki kap egy lakást, akkor úgy gondolja az élete végéig jár neki és még az unoka is örökölni fogja.

Új és jobb koncepcióra van szükség. kulcsfontosságú kérdés a megfelelő koordináció. elengedhetetlen a helyi civil szervezetek bevonása! Javaslom, egy Lakhatási kerekasztalt hozzunk létre, amelyben be kell vonni a szociális intézményeket, szövetkezeteket, közműszolgáltatókat, katasztrófavédelmet. mindenkit, mert a jelen példa is azt mutatja: HIBÁS A RENDSZER!

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak