Újabb multinak mennek a milliárdok

kormány multi
SZIJJÁRTÓ Péter; BOSCH, Robert

A kormány 1.7 milliárdos támogatást adott a NIO kínai autógyárnak. A cég Biatorbágyon létesít üzemet, ahol automata akkumulátorcsomag-csereállomásokat fognak előállítani.

Szijjárto Péter külügyminiszter a támogatás bejelentésekor arról beszélt, hogy a 2008-as pénzügyi válság nyomán új korszak kezdődött, amikor a „nyugati gazdasági dominancia már nem olyan egyértelmű, mint korábban volt”, és a Kelet azóta nem pusztán felzárkózott, hanem az „előzés manővere is reálisnak és sikeresnek tűnik.”

Az MTI beszámolója szerint Szijjártó kiemelte, hogy „az elektromos autóipari forradalom a világgazdaság legmeghatározóbb folyamata, és ennek tempóját is keletről diktálják, ezért komoly küzdelem folyik az ehhez kapcsolódó beruházásokért.”

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak