6000 eurós, több mint kétmillió forintnak megfelelő éves prémiumot kapnak a Mercedes németországi dolgozói

Mercedes
Mercedes

A Daimler AG és a Mercedes-Benz AG minden munkavállalónak 6000 euró, azaz jelenlegi árfolyamon 2,2 millió forint éves prémiumot fizetnek. A Süddeutsche Zeitung azt írja, hogy a cég vezetése és a munkások érdekvédelmi szervezetei megállapodtak az összegről, ami rekordnak számít – vette észre a G7.

Az egyezség még azelőtt jött létre, hogy a Mercedes közölte volna az éves eredményeit, de a felek azt hangsúlyozzák, hogy pénzügyileg kiváló évet zártak a cégek, és mivel ez közös erőfeszítés eredménye, a profitból mindenki részesedhet. Ez a gyakorlatban azonban körülbelül 100 ezer Németországban dolgozó alkalmazottat jelent, arról nem szólnak a hírek, hogy például a kecskeméti gyár dolgozói mekkora prémiumban részesülhetnek majd.

A cégcsoporton belül nemrég önálló egységbe szervezett teherautó részleg dolgozói is megkapják az összeget. A Daimler Truck eredményei egyébként a várakozások szerint javultak a kiszervezés hatására.

Németországban mindenesetre a februárban érkező fizetésekhez csapják majd hozzá automatikusan az éves prémiumot.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Külföld Vélemény

Atomküszöb

Jelen sorok íróján kívül meglehetősen sok elemző felvetette már, hogy amennyiben az oroszok át tudják törni az ukrán védelmet, akkor a Nyugat szárazföldi erőkkel is