Székely Sándor: „Az emberek több munkahelyen dolgoznak szabadnap nélkül csak azért, hogy megéljenek”

átlagbérek dolgozók Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom ISZOMM Székely Sándor

 

A kormány úgy kezeli a bérnövekedést, mint koronavírus-járványt, hisz borzasztóak az adatok, és mégis siker propaganda van – mondta el Székely Sándor az ISZOMM alapítója a Hír TV-ben tegnap este.

A párt országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a számok mögé kell nézni, hisz Magyarországon az átlagbérek kiszámolása nem fedi a valóságot. Nem veszik figyelembe azt a másfél millió embert akik nagyon alacsony bérekért dolgoznak, mondhatni létminimum alatt – szögezte le Székely.

Az ISZOMM alelnöke hangsúlyozta, hogy nettó 250.000 forintos minimálbért, 150.000 forint minimumnyugdíjat, és 50.000 forintos családi pótlékot akar adni az embereknek. Illetve a kultúrában, rendvédelemben, egészségügyben, oktatásban dolgozó emberek munkabére ne lehessen kevesebb mint havonta nettó 350.000 forint. Az emeléseket egyszerűen a nemzeti össztermék egyhatodából ki lehetne fizetni a dolgozóknak, és ez járna is nekik – nyomatékosította Székely Sándor.

Az ország dolgozói termelik meg azt a pénzt, amit kivisznek innen a nagyvállalatok, több milliárdos euró nagyságrendben. A kormányfő barátai, közeli ismerősei eszméletlen módon gazdagodnak, ebből is látjuk, hogy lenne miből oda adni a magyar dolgozónak, egyszerűen értelmes osztozkodás kérdése az egész – fejtette ki az ISZOMM alapítója.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak