Jövő kedden tárgyalja a Parlament a kötelező koronavírus-védőoltásról szóló javaslatot

koronavírus kötelező Kövér László oltás parlament Székely Sándor

 

Kövér László a Népjóléti bizottsághoz utalta Székely Sándor kötelező oltásról szóló javaslatát, melyet december 7-én tárgyalnak meg. Amennyiben megszavazzák a bizottságban a javaslatot, akkor dönthet róla az országgyűlés – jelent meg a Parlament honlapján.

A képviselő megkérdezte a kormányt, hogy támogatni fogják-e a javaslatát, Rogán Antal azt mondta a héten, hogy a kormány az oltakozásra ösztönzésben hisz, a kötelező oltás elrendelését nem tervezi. A miniszter a harmadik oltás felvételének fontosságát is hangsúlyozta, egyben azt is bejelentette, hogy több oltási akcióhetet is szerveznek a közeljövőben.

ITT TÖLTHETŐ LE A KÖTELEZŐ OLTÁSRÓL SZÓLÓ JAVASLAT

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnöksége két hete kérte fel országgyűlési képviselőjét, Székely Sándort egy olyan országgyűlési határozati javaslat benyújtására, amely tisztázza a társadalombiztosítás szerepét a COVID-megbetegedések esetében.

Az ISZOMM kívánatosnak, ám jelenleg kétségesnek tartja a COVID-védőoltások kötelezővé tételét, azonban bízik abban, hogy az elérhető vakcinák mihamarabb végső jóváhagyást nyernek. Így a felelősségek beépíthetők lesznek az egészségügyi biztosítási rendszerekbe. A párt úgy látja, hogy a kötelezővé tétel a közeljövőben bekövetkezhet – mondta el Huszti Andrea a párt elnöke.

Székely Sándor a javaslat beterjesztése óta személyesen, de a családja is kap fenyegető üzeneteket bizonyos oltásellenes személyektől, amelyekkel kapcsolatban a szükséges jogi lépéseket rendőrségi feljelentések formájában megtette.

Székely pártja, az ISZOMM teljes szolidaritásáról biztosította képviselőjét, hiszen a politikai véleményéért senkit, jelen esetben egy országgyűlési képviselőt nem lehet következmények nélkül életveszélyesen megfenyegetni. Egy kormánynak nem az a dolga, hogy képviselői javaslatokat lesöpörjön, hanem az, hogy minimum megvitassa – írja az ISZOMM friss közleményében.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak