Az ISZOMM rendet tenne a végrehajtók korrupt világában


Pál Éva, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom köztársaságielnök-jelöltje korábbi nyilatkozatához híven, és az eddigi államfők gyakorlatától eltérően, megválasztása esetén élni kíván a törvényjavaslat-tételi jogával, és ennek szellemében felkérte pártja országgyűlési képviselőjét, Székely Sándort, hogy már most terjesszen elő egy olyan országgyűlési határozati javaslatot, amely alaposan átszabja a mai, korrupcióra hajlamos végrehajtói keretrendszert – írj a párt friss közleményében.

A javaslat szerint a ma “önálló” (gyakorlatilag vállalkozóként működő) végrehajtókat közalkalmazottá minősítené át, és a független bíróságok felügyelete alá rendelné, az árverezendő ingatlanok becsértékét az aktuális piaci árakon határozná meg, s a kikiáltási árat erről a szintről indítaná az árverések minden szakaszában, továbbá a végrehajtási költség csak a tőke összeg sikeres behajtása után kerülhessen felszámításra.

Pál Éva felkérésének megfelelően a vonatkozó országgyűlési határozati javaslatot Székely Sándor benyújtotta.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak