Delphoi Vote Research: O1G-(MZP1F+GYF1B+J1N+FGY1S+[3•S]) › 2/3

Delphoi Vote Research

A 2022. április 3-i választások éjszakáján az ISZOMM stratégiai kutatópartnere, a DVR (Delphoi Vote Reserch) elkészítette friss felmérését a politikai közvélemény alakulásáról. A nagymintás és egyben roppant drága vizsgálatokat ezúttal a magyar állami költségvetés finanszírozta, amelyért természetesen köszönet illeti a magyar kormány bőkezűségét.

A módszertanról:

A számbavétel több, mint 5,2 millió ember személyes, kérdőíves megkérdezésén, továbbá 200 ezer határon kívüli állampolgár írásos megkeresésén alapult, amely utóbbiak közel 300 ezer véleményt küldtek a kutatási központnak. A mintavétel a FBNF (free but not fair) algoritmussal zajlott, az eredmények további feldolgozását pedig az ellenzékinek vélt értelmiség végzi.

A DVR közvéleménykutatásának eredménye a következő matematikai képletbe sűríthető: O1G-(MZP1F+GYF1B+J1N+FGY1S+[3•S])› 2/3.

A közvélemény szerint tehát jóllehet Orbán egy geci, ám ha erejéből levonjuk a fasz MZP, a barom Gyurcsány, a náci Jakab, a segg Fekete-Győr, továbbá az LMP, a Párbeszéd és az MSZP alkotta senkiházi trió együttes produkcióját, a fideszes kormánytöbbség akkor is bő kétharmadosnak kerekedik.

A részletes kutatási adatok a valasztas.hu internetes oldalon tekinthetők meg.

A mért eredményeken túl a DVR vizsgálata kiterjedt az egyes politikai szervezetek hatékonysági mutatóira is. A (hivatasosellenzek.hu) mezőben jelzett alakulat a választási felkészülése során mintegy 5 milliárd forintnyi közpénzt égetett el. Figyelembe véve a kormányzat hozzávetőlegesen 500 milliárd forint értékű propagandáját, megállapítható, hogy a méltatlanok és az alkalmatlanok csatájában az előbbiek százszoros anyagi előnyben vannak, ám mindössze másfélszeres eredményekre jutottak. Ebben az értelemben az alkalmatlanok az elmúlt időszakban kifejezetten hatékonyan tevékenykedtek.

Náluk csak az ISZOMM volt képes még hatékonyabban dolgozni, hiszen a kampányköltése mindössze 5 millió forint volt, vagyis az alkalmatlanokhoz képest ezredannyi ráfordítással értek el közel 1 százalékos eredményt. Ez a méltatlanokkal való összehasonlításban százezerszeres versenyhátrányt jelent, ám a szavazati eredményekkel is súlyozva azonban csupán ötvenezerszeres reálhátrányt mutat.

Az 1 elnyert szavazatra költött közpénz a kormánypártok oldalán nagyjából 180.000 forintra tehető, míg az alkalmatlanok lényegesen olcsóbban, azaz 2.800 forintért tudtak egy vokshoz jutni. Az ISZOMM esetében a vonatkozó adat irreleváns, mert a kampányában nem használtak fel közpénzeket, ám a saját magánforrásaikból finanszírozva mindössze 100-100 forintból szerezték meg 1-1 választópolgár bizalmát.

A 2022-es választások abszolút nyertese tehát a Huszti-Szanyi-Székely fémjelezte baloldali párt, amely történetének messze a legjobb választási eredményét érte el, lényegében minimális anyagi ráfordítással.

A kormányoldal azonban egyre szörnyűbb, egyre magasabb árat fizet a győzelmeiért, ezért Orbán Viktort az európai hatóságok forrásmegvonásban részesítik, cserébe a leghatékonyabb ISZOMM pedig ‘pole position’-ból indulhat a legközelebbi megméretetéseken.

A hivatalos európai döntéseken túl a Fityisz Ratings egyúttal befektetésre kifejezetten ajánlott, ún. AAA kategóriába sorolta az ISZOMM-ra adott választópolgári részvényeket.

DVR-ISZOMM

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak