Súlyos következmények a húspiacon

áremelkedés háború húsok pandémia

 

A húsiparban komoly árnövekedés várható, és ezt sajnos nem ússzuk meg – írja az mfor.hu.

Az elmúlt 2 évben a pandémia miatt, az utóbbi egy hónapban pedig a háború miatt olyan mértékben emelkedett a különféle alapanyagok és az élő sertés ára, mint az energia és a munkabér, hogy azt már nagyon nehezen, vagy sehogy nem lehet érvényesíteni a fogyasztói árakban.

2019-ben közel 50%-os volt az éven belüli áremelkedés, míg 2020-ban 30%-os csökkenés ment végbe, 2021-ben az év eleji 25%-os növekedés után folyamatosan csökkent az élősertés ára. De az elmúlt hetek árrobbanása egészen új helyzetet teremt. Kevesebb, mint 2 hónap alatt több mint 60%-kal nőtt a német jegyzés, amit a magyar sertésár is követ.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

Putyin Hágába utazik

A hírcsárdásnak tűnő cím egyáltalán nem valószínűtlen, ugyanis Vlagyimir Putyin simán kaphatna EU-vízumot, hiszen nincs vele szemben semmilyen személyes korlátozás, vagy szankció, ami ebben meggátolhatná.

Hazai Vélemény

A bankokat megmentik, ugye?

A bankvezérek bármekkorát is hibáznak, előbb vagy utóbb megmenti őket az adófizetők pénzéből fenntartott állam. Az adófizetők, ha hibáznak, akkor a bank az állam segítségével

Hazai

Mâchoire du cochon confitée

Az állítólagos kiírás szerinti Petőfi Sándort megidézni hivatott felcsúti gasztronómiai vetélkedőn a kiskunsági préselt malacarc elnevezésű kreáció nyerte el a Magyarország étele díjat.

Gratulálunk a Székekpuszta