Választási értelmező szótár budapesti idiótáknak

elemzés választás

Négy napja megy a hülyítés, hallgathatjuk az elemzők és a közéleti szereplőknek hazudott ellenzékbarátok szánalmas vergődését, Alföldi Róberttől kezdve, Záveczeken, Noárokon át Gulyás Marciig bezárólag. A vidék a hibás, az MZP a hibás, a propaganda a hibás, a jogállam a hibás… Elképesztő a sötétség a körúton belül. Majdnem százalékra pontosan a 2019-es EP-választás eredményeit látjuk most, 2022-ben.

Magyarázzák annak a 1.8 millió embernek a választás eredményét, akiket csúnyán átvert Gyurcsány Ferenc és baráti köre. Évek óta minden kutatás óriási Fidesz előnyt mér, tudták az ellenzéki pártok, hogy esélyük sincs kormányváltásra, ezért csak a veszteségminimalizálással foglalkoztak. Azzal, hogy a 6 kiválasztott párt és azok alkalmazottainak, szakértőinek, irodáikat megtöltő kádereiknek, pluszban a Záveczeknek, Ceglédi Zoliknak, Noároknak, Gulyás Marciknak legyen munkája újabb 4 évig.

Ők politizálásnak hívják, pedig ez egyszerű marketingtevékenység a piacon.

Már a szócikken summásan leírtuk, de akkor mégegyszer. Semmilyen változás nem történt a 2019-es EP választás óta. Van egy 30 százalékos Orbánt utáló választói massza, ők csináltak most a DK-nak és a Momentumnak és négy támogatottság nélküli pártnak frakciót az országgyűlésbe.

Ha százalékra is szükség van: DK 17, Momentum 9 MSZP-P 2, LMP 1, JOBBIK 1. (A 2 és az 1 felkerekített értékek, FIDESZ-KDNP: 60)

DK: 16, vagy 15 fős frakciót alakíthatnak, négy évvel ezelőtt éppencsak, a Szolidaritás segítségével, csúsztak be a parlamentbe, ezután az MSZP-seket, és azok aktivistáit is kilóra megvették. Bocsánat, megvette Gyurcsány, majd 2019-ben az EP választáson az egykori MSZP szavazókkal kiegészülve 16 százalékos eredményt értek el, innen kiindulva kitárgyaltak ki maguknak egy 16 fős frakciót.

JOBBIK: A második legerősebb ellenzéki párt volt 4 éve, a full náci irányban nem bíztak, mert kormányozni akartak (pedig 2018 előtt 20 százalékos támogatottságuk volt), jött a félnótás náci történelemtanár, mire az okosabb nácik otthagyták a pártot, és megcsinálták a Mi Hazánkot, vitték magukkal a szavazókat is. A JOBBIK 6.34 százalékon végzett az EP választáson, ugyanennyit kapott most a Mi hazánk 2022-ben. Csak kicserélték a cégtáblát. A Jobbiknak mostanra nullára csökkent a támogatottsága, mégis 7 fős frakciót alakíthat.

MSZP, vagyis MSZP-P, hiszen a Párbeszéd még sosem indult el választáson, mert nagyon jól tudják, hogy az egykor LMP-ből kivált, magukat baloldalinak hazudók egyletének nulla a társadalmi támogatottsága. Ugyanez vonatkozik az MSZP-re, támogatóik az elémúlt 30 évben sajnos meghaltak, a maradék pedig Gyurcsányt szereti. Az MSZP-P elképesztő teljesítménnyel, 2019-ben 6 százalékos támogatottságról indulva, kitárgyalt magának egy 15 fős frakciót, de persze külön frakciót alakíthat majd  a két nulla támogatottságú párt az országgyűlésben. Ők a választás igazi győzetesei a Fidesz mellett.

LMP: Négy éve az esetleges visszalépéseik miatt nem lett volna kétharmad, de ők a Jobbikkal akartak már akkor is inkább szövetkezni, még verekedtek is a mandátumokért. Akkoriban más világ volt, 4-5 választókerületben ha az utolsó pillanatban visszalépnek, akkor a 2+2 4 lett volna, a mostani 1 helyett. 2019-ben még kaptak 2 százalékot az EP választáson, mára nulla lett a támogatottságuk, mégis frakciót alakíthatnak.

Momentum: A Nolimpiás kampányukkal a budapestieket sikeresen szólították meg, új Fideszként a fiatalokat is megnyerték, majdnem 10 százalékot szereztek az EP választáson, ezután a háttérbe vonultak, a káderhiány miatt nem tudták tartani a 10 százalékot, Fegyőr is inkább gyereket csinált párt helyett. A közvéleménykutatók mérései miatt valószínűleg beszartak, ezért mentek be a moslékkoalícióba, és sikeresen tárgyalták ki maguknak a frakciót. Jól döntöttek.

Az előválasztás tehát a 6 párt frakciójának a bebiztosítását szolgálta, csak az indulhatott el rajta, aki vállalta, hogy a győzelem esetén frakciótag lesz! Nem emberekért dolgozó, azokat szolgáló politikusság volt az elvárás, hanem a választott frakciótagság. Ha nem adtál be olyan papírt, hogy frakciótag leszel, akkor nem indulhattál. Ez egy 3 éves gyermeknek is világos. Politikai új nóvum volt az előválasztási színjáték, hiszen már a kiírás pillanatában tudták, hogy lesznek elosztva a helyek a frakciókban. Tanítani fogják majd a politológián ezt az elképesztő átverést.

A 2019-es Európai Parlamenti Választás végeredménye

Mi van a kispártokkal?

Semmi. Itt is csak a pénz az Isten. Gödényék kaptak egy csomó állami támogatást, a Kétfarkú kutyák kapnak 4 évig sokmilliárd állami támogatást, a Pornós párt szintén kap állami milliárdokat négy évig, ez volt a feladatuk, megcsinálták. Az ISZOMM és a Munkáspárt is megpróbált odaállni, bár ők már az elején kikötötték, hogy semmilyen állami támogatást nem vesznek fel. Erre az elbukott listaállítás miatt lehetőségük sem volt. Mert nem volt állami támogatásuk. A pénz körbeér.

Így állunk 2022 április 7-én, az adófizetői milliárdokból élnek tovább újabb 4 évig a méltatlanok és az alkalmatlanok. Ügyesek voltak, átvertek mindenkit.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak