Vakcinaolimpia – arany, ezüst, bronz

koronavírus olimpia vakcina
oltás

Az Economist nevű világmagazin kimutatása szerint a jelenleg ismert és oltásra alkalmasnak ítélt COVID-19 vakcinák közül a három leginkább elfogadott gyógyszer bronzérmese az orosz Szputnyik-V oltás lett, amelyet több, mint 60 ország engedélyezett. A legerősebb PR-ral rendelkező amerikai-német Pfizer-BioNtech vakcina a megtisztelő ezüst birtokosává vált 90 ország hivatalos elismerésével, míg a trónra a 120 ország jóváhagyását birtokló brit-svéd Astra-Zeneca került.

Ez az eredmény meglepő módon Európát adja ki a vakcinaverseny abszolut győztesévé, amennyiben ide soroljuk az Egyesült Királyságot, és legalább részben Oroszországot is.

Az, hogy a fejekben mi és hogyan rögzül, az külön kérdés, hiszen a tényszámokon kívül a globális régiók közötti gyógyszeripari presztizs-vetélkedés is komoly szerepet játszik. A legfontosabb tény azonban mégis csak az, hogy az emberiség ezen a járványon is felülkerekedni látszik.

Economist, Foto: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény

Itt vannak a listák!

Noha az ellenzéki összefogás pártjai teljes készültséget ígértek október 23-ára, azaz részletes programot, 106 egyéni jelöltet, miniszterelnök-jelöltet, továbbá ún. választási listát, ám ezekből csak az