Hazaárulóknak nevezte a Pegasus kémprogram működtetőit az ISZOMM

Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom kémprogram lehallgatás Pegasus

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom eleve hazaárulónak tekinti mindazon magyar személyeket és szervezeteket, akik és amelyek esetleg az izraeli NSO cég által kifejlesztett Pegasus kémprogram alkalmazásával magyar emberek titkos megfigyelését végezték – írják friss közleményükben.

Az elérhető információk szerint Pegasus a legkevésbé sem egy, a kereskedelemben szokványosan kapható szoftver, hanem a működtető cég és az izraeli kormány együttes szűrőjén keresztül kiválasztott ügyfelek juthatnak hozzá. Eddig főleg az arab térség diktatúrái, és más hasonló államok az ismert vásárlók, amelyek a mondott szándék, azaz a terrorizmus elleni küzdelemre hivatkozva a belső ellenzék, a média és civil szervezetek képviselőinek titkos megfigyelésére (is) használták, illetve használják.

Mint a Huszti Andrea, elnök által jelzett közleményben írják – a vélelmezett hazaárulás kettős tartalmú.

  1. idegen szervezetekkel, állammal szövetkezni honfitársaink ellen.
  2. olyan eszközt használni, amelyek során a nyert információk külföldi erők kezére is juthatnak.

Az IgenSzolidaritás hangsúlyozza, hogy jelenleg nincs konkrét magyar gyanúsítottja az említett, potenciális hazaárulásnak. Nyugtalanítónak tartja ugyanakkor, hogy a Pegasus-t használó államok szinte mind baráti, már-már szövetségesi kapcsolatokat ápolnak a magyar kormánnyal. A tisztánlátás végett a párt minden lehetséges vizsgálatot támogat és szorgalmaz.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Külföld Vélemény

Atomküszöb

Jelen sorok íróján kívül meglehetősen sok elemző felvetette már, hogy amennyiben az oroszok át tudják törni az ukrán védelmet, akkor a Nyugat szárazföldi erőkkel is