Katonákat és rendőröket fizet le a kormány a választás előtt

fegyverpénz fizetés juttatás katonaság rendőrség szakszervezet

2023 helyett, már a jövő évi kampányidőszakban fizetik ki az úgynevezett „fegyverpénzt” a katonáknak és a rendőröknek. – írja a hvg.

A félévi fizetésnek megfelelő összeget hagyományosan a fegyveres testület tagjai kapják, a háromévente esedékes pluszpénz 2023-ban járna legközelebb, de a miniszterelnök június elején bejelentette, hogy a kifizetést előrehozzák 2022 első hónapjaira – közölte a csatorna. Ezt a Belügyi és Rendőrségi Érdekegyeztető tanács ülésről készült, júliusi szakszervezeti tájékoztató is megerősíti.

A dokumentum rögzíti, hogy a 2023-ról a választási évre előrehozott juttatást akkor fizetik ki, ha a gazdasági növekedés meghaladja az 5,5% -ot. Az erről szóló részletszabályozás szeptemberben készülhet el, de az már biztos, hogy a kifizetés feltétele a 3 év folyamatos hivatásos szolgálati jogviszony, a soron kívüli pluszpénz azonban csak a fegyveres szolgálatot teljesítő dolgozóknak, tehát a katonáknak és a rendőröknek jár, a rendvédelmi közalkalmazottaknak  körülbelül 15 ezer embernek például a katasztrófavédelemben, illetve a büntetés-végrehajtásban viszont nem. Ezt elfogadhatatlannak tartja a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete.

„Nem hivatásos állományúakról van szó és annak ellenére, hogy ez a sok kolléga, bizony-bizony segített a pandémiában és minden másban a hivatásosok helyett, amikor ők máshová voltak vezényelve, nem kapnak. Nem újdonság, mert amikor az állomány 2019-ben karácsonykor kapott egy 500 ezer forintos jutalmat.

.Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak