Nem zuhanyoztak a munkások, ezért megsemmisítettek milliónyi koronavírus-vakcinát

dolgozók egészségügy koronavírus munkások vakcina

A Johnson & Johnson vakcinájának egyik összetevőjét szállító gyárában szennyeződés jelentkezett, és emiatt akadozik a gyártás: a baltimore-i üzemet le kellett állítani, miután a helyi illetékes hatóságok számos problémát tártak fel egy jelzett szennyeződést követően – írja a Portfolio a CNBC nyomán.

AZ Emergent Biosolutions gyárában a munkavégzés előtt zuhanyozni kell és ruhát is váltanak, ám ezt egyes dolgozók elmulasztották, és a munkaeszközök fertőtlenítése sem az előírás szerint történt.

Az amerikai kongresszusnak készített jelentés szerint valószínűleg köze volt ahhoz, hogy szennyeződés alakult ki a gyárban, és emiatt milliónyi vakcinát kellett megsemmisíteni.

A Johnson & Johnson az uniós vakcinabeszerzéséről szóló szerződésben rögzítettektől eltérve jelentős késéssel szállítja koronavírus elleni oltóanyagát az Európai Unióba, továbbá felére csökkentette a vakcinák ezen a héten szállítani kívánt mennyiségét

(CNBC)

Illusztráció: MTI/Balázs Attila Nyíregyháza

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Külföld Vélemény

Atomküszöb

Jelen sorok íróján kívül meglehetősen sok elemző felvetette már, hogy amennyiben az oroszok át tudják törni az ukrán védelmet, akkor a Nyugat szárazföldi erőkkel is

Külföld

Trump 77-e Biden 81-e ellenében

Mindössze 4 év a korkülönbség Trump és Biden között, de az emberi képmutatás, illetve bizonyos sztereotípiák meglovalása nyilván hálás bulvártéma tud lenni. Ha ez az