Túl olcsón fuvarozzák a lignitet a vasutasok – 100 ember kerülehet utcára

bányászat bérek szakszervezet vasutas VDSZSZ

A Fidesz-közeli üzletemberek piacszerzési igyekezete száz ember munkahelyébe kerülhet – írja a HVG.

A Közbeszerzési Döntőbizottság előtt van a Mátrai Erőmű tendere, amelyet a bükkábrányi lignit beszállítására írtak ki vasúttársaságoknak. A feladatot már két évtizede a MÁV teherfuvarozó cégéből osztrák tulajdonba került Rail Cargo végezte, most azonban – arra hivatkozva, hogy túl alacsony (!) volt az árajánlata – nem őket hozták ki a piaci források szerint nagyjából kétmilliárd forintos megbízás nyertesének.

A cégnél jelenleg mintegy 100 vasutas dolgozik ezen a munkán, különböző pozíciókban, három helyszínen: Bükkábrányban, Füzesabonyban és Visontán. A VDSZSZ Szolidaritás szakszervezet információi szerint a nyertes cég nem akarja átvenni őket, másokat hoznának.

Az Illés Holding részeként működő MMV Magyar Magánvasút Zrt. lesz az új nyertes, ami Illés Tamás tulajdonában van, aki az elmúlt években tekintélyes fuvarozási vállalatcsoportot épített fel.

Piaci források szerint Illésék mögött a kormányhoz közel állók, nevezetesen Habony Árpád és Hernádi Zsolt Mol-elnök üzleti körei sejlenek fel.

HVG 360

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak