Nem fáznak a vadkutyák a fővárosi műdzsungelben

Ázsiai vadkutyák születtek a fõvárosi állatkertben

Ázsiai vadkutya (Cuon alpinus) kölykök a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2021. május 19-én. A dzsungel könyvéből ismert dólok, azaz ázsiai vadkutyák születtek a fővárosi állatkertben.

A tíz kölyök március 23-án jött a világra, ma kijöttek az esőre.

„Látom, hogy kutyák vagytok. Elhagylak benneteket s népemhez megyek, – ha ugyan van népem. A dsungel bezárul mögöttem, s el kell felednem beszédeteket és társaságtokat. De irgalmasabb leszek nálatok. Mivel testvéretek voltam mindenben, ha nem is vagyok véretekből való, igérem, hogy amikor ember leszek emberek között, nem árullak el benneteket az embereknek úgy, amint ti elárultatok engemet.” – részlet Mikes Lajos fordításából, A Dsungel könyve.

Fotó: MTI/Kovács Attila

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak