Ukrajnában 44 ezer forintnak megfelelő hrivnyára emelik a minimális nyugdíjat

minimálbér nyugdíj nyugdíjemelés Ukrajna
MTI Ukrán magyar határ

Már a jövő évtől Ukrajnában a minimális nyugdíj összege a kétszerese lehet a mostaninak. Az ukrán Legfelső Tanácshoz benyújtották az 5446. számú törvényjavaslatot, amelyet a különböző frakciókból álló parlamenti képviselők csoportja dolgozott ki – írja a Kárpátinfó.

Azoknál a polgároknál, akik betöltötték a 65. életévüket és legalább 30/35 éves munkaviszonnyal rendelkeznek, javasolják a minimálbér legalább 70%-ának megfelelő minimális nyugdíj megállapítását. Vagyis ha ezt a törvényt elfogadják, akkor minden 65 éves és idősebb nyugdíjas, aki megfelelő munkaviszonnyal rendelkezik, legalább 4200 hrivnyát kap (figyelembe véve a jelenlegi 6000 hrivnya összegű minimálbért).

Azoknak a nyugdíjasoknak, akik nem rendelkeznek elegendő munkaviszonnyal, felajánlják, hogy szolgálati idejük arányában határozzák meg a nyugdíjat.

A törvényjavaslat emellett a nyugdíjak emelését biztosítja a fogyatékkal élő állampolgárok számára, akik elvesztették családfenntartójukat. Javasolják, hogy minden fogyatékossággal élő családtag esetében két létminimum (3868 hrivnya) szintjén állapítsák meg azt.

Kárpátinfó Nyitókép: MTI/Balázs Attila

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Külföld Vélemény

Atomküszöb

Jelen sorok íróján kívül meglehetősen sok elemző felvetette már, hogy amennyiben az oroszok át tudják törni az ukrán védelmet, akkor a Nyugat szárazföldi erőkkel is

Külföld

Trump 77-e Biden 81-e ellenében

Mindössze 4 év a korkülönbség Trump és Biden között, de az emberi képmutatás, illetve bizonyos sztereotípiák meglovalása nyilván hálás bulvártéma tud lenni. Ha ez az