Eurómilliárdokban mérhető biznisz a vakcina

Karikó Katalin koronavírus nyereség Pfizer
Koronavírus - Oltás Békéscsabán

Több mint egymilliárd euró adózás utáni nyereséget ért el az idei első negyedévben a BioNTech német biotechnológiai kutatóvállalat, amely kifejlesztette az új típusú koronavírus okozta betegség elleni védoltást – írja az MTI.

A 2008-ban indított feltörekvő technológiai vállalkozás – startup cég – a hétfőn közölt beszámolója szerint 1,128 milliárd euró (406 milliárd forint) adózás utáni nyereséget ért el a január-márciusi időszakban. Egy évvel korábban 53,4 millió eurós veszteségük volt.

Az árbevétel 2,048 milliárd eurót tett ki, az előző évi 27,7 millió euró bő hetvenszeresét. A növekedés a Covid-19 elleni oltóanyag iránti keresletnek tulajdonítható.

A világhírű kutató, Karikó Katalin 2013-ban csatlakozott a nagyjából 1500 embert foglalkoztató céghez.

Ugur Sahin társalapító, a BioNTech vezérigazgatója a napokban egy sajtóbeszélgetésen kiemelte, hogy tavaly értek el először nyereséget, ezt azonban nem veszik ki a cégből, hanem mind fejlesztésekre, kutatásokra fordítják.

MTI

2021. május 10. Somogyi Nóra asszisztens oltáshoz készíti elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcinát a Békés Megyei Központi Kórház, Dr. Réthy Pál Tagkórház egyik oltópontján Békéscsabán 2021. május 10-én. MTI/Rosta Tibor

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Újabb családot gázoltak el zebrán

Brutális videót tett közzé a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség egy balmazújvárosi balesetről. Egy édesanya gyerekülésben vitte át a gyermekét biciklivel, amikor elütötte őket egy figyelmetlen autós