Szocializmus – újratöltve

Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom ISZOMM kapitalizmuskritika rendszerváltás szocializmus

Harmincegy évvel ezelőtt Magyarország úgy döntött, kilép a szocializmus építéséből és szétveri világhírű mezőgazdaságát, felszámolja saját iparát. A folyamatot a rendszerváltó pártok menedzselték le, büntetésüket meg is kapták, napjainkra jórészt megszűntek. Egyedül a Fidesz maradt meg, igaz ők lettek a hatalom urai.

Az elmúlt időszakban a nyugati tőkés hatalmak, főleg Németország zsákmányolta ki – az akkor felkapaszkodó magyar tőkésosztály teljes beleegyezésével és haszonszerzésével egyetemben – Magyarországot. Azonban felbukkant a konkurencia, az oroszok, és a kínaiak.

Ez a fennálló versenyhelyzet akár jól is jöhetne a magyar népnek, hiszen, három kérője van a menyasszonynak, mindhármat meg lehet pumpolni. No, de nálunk más a módi.

“Német tulajdonú gyárakban magyar munkások három műszakban, éhbérért dolgoznak. Miközben fizetünk oroszoknak és a kínaiaknak, mert a tőlük felvett hitelből épül fel Paks 2 illetve a magyar hallgatóknak szánt Diákváros helyén a kínai Fundan egyetem.”

Az itthon uralkodó viszonyokat jól példázza a Dunaújvárosban kialakult helyzet, ahol ukránok által felbérelt magyar verőemberek kerülnek összeütközésbe a magyar rendvédelemmel, akik az oroszok javára védik a magyar vasművet.

Úgy tűnik, mára nemcsak hogy felszámoltuk a saját gazdaságunkat, hanem egyre nyilvánvalóbb, egy bábállamban élünk. Külföldi befektetők nem is annyira láthatatlan küzdelme dönti el, mi lesz a magyar emberek életével, megélhetésével, bérével.

Ezt hozta a rendszerváltás. Ezt hozta a kapitalizmus, a kizsákmányoló nagy tőkések és a fogyasztói társadalom. Így élünk hát most.

Egyedül az Igen Szolidaritás az, ami reményt adhat nekünk. Amennyiben ez a párt frakciót szerez a ’22 –es választásokon, mint ahogy azt ők szeretnék. A rendszerváltás után először egy olyan erő jutna kemény pozícióba, aminek fellép az ország kiárusításával szemben. Végre megkezdődhet a kizsákmányolás leépítése és a szocializmusba való átmenet előkészítése.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak