Szanyi: „A szocializmusban mindenki mérsékeli azt a kizsákmányolást, amit egymás iránt, illetve föld iránt tanúsít az emberiség.”

ISZOMM Szanyi Tibor Székely Sándor szocializmus szocikk.hu tüntetés
Székely Sándor

A Heti TV vendége volt Szanyi Tibor az ISZOMM miniszterelnök-jelöltje, és Székely Sándor országgyűlési képviselő, pártigazgató szerdán kora reggel. A műsorban főleg a szocializmusról és a május elsejei autós tüntetésről beszéltek, de a baloldal legújabb hírportálját is promózta a két politikus.

Szanyi Tibor szerint a szocializmus egy tiszta szó, nem összekeverendő a proletárdiktatúrával ahogy a katolikus vallást sem az inkvizícióval szokás azonosítani. A kapitalizmus atomjaira verte a földgolyót. A szocializmusban együttműködésen, szolidaritáson alapul a társadalom és mindenki mérsékeli azt a kizsákmányolást, amit egymás iránt, illetve föld iránt tanúsít az emberiség.

Székely Sándor szerint az ISZOMM számai elől biztos senki nem ugrik el, hogy legyen 250.000 a nettó minimálbér 50.000 a családi pótlék gyermekenként és ugyanennyi korpótlék járjon a nyugdíjasoknak is.

Székely arról is beszélt, hogy május 1-én autós tüntetésre készül a párt.

Felháborító, ami jelenleg Magyarországon zajlik.

„Minden hónapban kihozzák az átlagbéreket, ami egy hazugság, a valósnál magasabb bérek vannak feltüntetve, illetve nem szerepel a másfél millió ember, akik az 5 főnél kisebb cégeknél dolgoznak. A magasabb béreket ki kell harcolni. A május 1-ei tüntetést egyelőre a rendőrség nem engedélyezte.” – mondta Székely Sándor.

Szanyi Tibor szerint rövidebb idő alatt lehet kormányra jutni, mint a szakszervezeteket bevárni, hogy megerősödjenek, ezért is készül az Igen Szolidaritás a 2022-es választásokra, mert kell az országgyűlésbe egy olyan hang, ami kizárólag a magyar emberek megélhetésével és a dolgozók érdekeivel foglalkozik.

Szanyi Tibor megosztotta a véleményét a május 1-ével kapcsolatban, amit ő és pártja ünnepnek tart és fontos munkásmozgalmi akciónak. A tüntetést momentán betiltotta a rendőrség, meg fogják találni a módját, hogy mégis méltó módon emlékezzen mindenki május 1-ére.

Székely Sándor elmondta, hogy a Szócikk nevű új hírportált azért csinálták, mert nem tudnak olyan újságról, ami a baloldali értékeket képviseli. Szívesen fogadnak a szerkesztőségben külsős cikkeket is. Ők maguk is írnak a szócikkre, a szervezetükből alakult egy újságírói csapat, aki szerkeszti és írja ezt az újságot.

A szócikken pozitív dolgokat is megírunk a nyilvánvaló rendszerkritika mellett.

Szanyi Tibor kijelentette „Ez nem egy piaci lap, kizárólag az embereknek szánjuk a Szócikket, nem keresünk és nem fogadunk el reklámokat.”

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak