3 tonna szar van a Himalájában, ezért mostantól tilos a hegyre szarni

hegymászás

Mostantól egy zsákba kell szarni a Mount Everesten a hegymászóknak, és a zsákot túra végén vissza kell vinniük az alaptáborba – írja a BBC. A hegyek bűzlenek az ott hagyott fekáliától.

Egy ember átlagosan naponta 250 grammot szarik, egy zsákot körülbelül öt-hat alkalommal lehet majd használni. A zsákokban olyan vegyületek vannak, amelyek elveszik a széklet szagát.

 Hivatalos adat nincsen, de a helyiek szerint körülbelül három tonna fekália van az alaptábor és a csúcs felé eső négyes tábor között.

A helyi önkormányzat most körülbelül 8000 zsákot vásárol az Egyesült Államokból, ezt majd a hegymászóknak fogják eladni.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Külföld Vélemény

Atomküszöb

Jelen sorok íróján kívül meglehetősen sok elemző felvetette már, hogy amennyiben az oroszok át tudják törni az ukrán védelmet, akkor a Nyugat szárazföldi erőkkel is

Külföld

Trump 77-e Biden 81-e ellenében

Mindössze 4 év a korkülönbség Trump és Biden között, de az emberi képmutatás, illetve bizonyos sztereotípiák meglovalása nyilván hálás bulvártéma tud lenni. Ha ez az