Romániában leállt a közszféra, nem elég nekik az 5 százalékos béremelés


A rendőrök országos szakszervezete a pénzügyminisztérium előtt kezdte el a 4 naposra tervezett tüntetéssorozatát, amit a kormány adó- és pénzügyi intézkedéseket előirányzó tervezetének nyilvánosságra kerülése váltott ki. A rendőrök szerint a kormány „kigúnyolja őket” azzal, hogy január 1-től csak 5 százalékkal emeli meg a közszférában dolgozók, köztük a belügyi alkalmazottak bérét.

Az Egészségügyi Szolidaritás nevű szakszervezeti szövetség közölte: jövő héten a kormány, a munkaügyi, az egészségügyi és a pénzügyminisztérium székhelye előtt tervez jelképes sztrájkőrséget állítani, mivel az érdekképviseleti szervezet tagjai elégedetlenek a kormány által 2024-re bejelentett 5 százalékos közalkalmazotti béremeléssel, ami „messze elmarad az egészségügyi dolgozók várakozásaitól”.

MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Külföld Vélemény

Atomküszöb

Jelen sorok íróján kívül meglehetősen sok elemző felvetette már, hogy amennyiben az oroszok át tudják törni az ukrán védelmet, akkor a Nyugat szárazföldi erőkkel is

Külföld

Trump 77-e Biden 81-e ellenében

Mindössze 4 év a korkülönbség Trump és Biden között, de az emberi képmutatás, illetve bizonyos sztereotípiák meglovalása nyilván hálás bulvártéma tud lenni. Ha ez az