100%-os az árdrágulás, de a kormány a helyén van


Az elmúlt évben az élelmiszerek, közkeletű nevén a kaja ára az egekbe lőtt ki, duplája sőt kétszerese sok-sok termék vagy készétel. Kétszer olyan drága mint 1-2 éve, magyarán.

Erre mi történik? Bezuhan a kormányzó párt? Éhséglázadások szerte a kis falvakban? Gyulladnak a kukák a belvárosban és lángol a Parlament? Oh, kérem, minő banalitásokkal ne jöjjenek nekem!

De mi történik, tényleg? Ja, semmi. Nézd meg mennyit zuhant a Fidesz népszerűsége. Semmit. Nézd meg hány komoly tüntetést láttál a normális bérekért? Egyet sem.

Érdekes összehasonlítani a mát a nem is olyan régmúlttal, nevezetesen 2006 nyarával. Le kell számoljak egy mítosszal: az akkori Gyurcsány kormány nem az Őszödbe, illetve nem csak abba bukott bele.

Hanem.

Hanem a 2006 tavaszi választásokat megnyervén nyáron és „nemleszgázáreemelés”-ből „kiigazításokat”, megszorításokat, költségvetési megnyirbálásokat, áremeléseket jelentettek be. Ekkor dőlt be GyF és támogatottsága.

De ma? Ma semmi ilyen. Sem potens ellenzék, sem tüntető tízezrek, senki és semmi nem szorongatja Orbán Viktor t.két..

„Megáll az idő
Az égen néma álló csillagok
A Földön csak te vagy és én vagyok
Hallgatsz és hallgatok
Szerelmes szó sem csendül”

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak