Az árnyékkormány árnyék-székhelye egy árnyékszék lesz: a DK-Jobbik tengely akcióba lép

árnyékszék Delphoi Vote Research

2022 szeptembere igen jeles hónapként vonulhat be az egyetemes és a magyar történelembe, hiszen például az Egyesült Királyságban a miniszterelnök-váltással párhuzamosan uralkodóváltás is lezajlott. Ukrajnában a megszálló oroszok kisebb-nagyobb vereségeket könyvelhetnek el, miközben a Nyugat – hazánkat leszámítva – globális minimumadót vet ki a nagy multikra, ezenfelül gyeplőt akaszt az energiaárak nyakába. Mindezzel egybeesően viszont Magyarországon egy új, pszeudo-kormány homályos körvonalai bontakoznak ki. Az új testület hivatalos neve Árnyékkormány, minthogy Gyurcsány Ferenc árnyékában születik meg, és mindaddig ott is marad, amíg Orbán Viktor másként nem dönt.

Gyurcsány politikai feltörése aligha meglepő, hiszen a tavasz során legalább hat vállra fektetett hivatásos ál-ellenzéki pártok sorra veszítik el az időközi önkormányzati választásokat, ezért közülük legalább a DK, és hű náci szövetségese, a Jobbik létét valahogyan jelezni szükséges. Az új végrehajtó árnyék-hatalom az áprilisban ismét bebetonozott Fidesz indítványára minden jel szerint a “vesztes csapaton ne változtass” elven alapszik.

Az ISZOMM felkérésére a Delphoi Vote Research ezért kifürkészte ennek a politikai árnyék-csapatnak a pontos összetételét, amely a közvélemény várakozása szerint valódi árnyéka lesz önmagának.

Az árnyék-miniszterelnöki tisztséget a Gyurcsány Ferenc által felkért árnyék-miniszterek nyílt szavazása döntötte el. Az új árnyék-kormányfő eszerint Dobrev Klára lesz, aki férjével együtt bizonyítottan képes veszíteni. Komoly versenytársa volt maga a férj is, aki azonban Karácsony Gergely javaslata nyomán a véghajrában visszalépett, ám férfi kvótán megszerezte az árnyék miniszterelnök-helyettesi tisztséget, s várható első intézkedéseként családi napnak minősíti az árnyék-testület hivatalba lépését. Az új kezdet további szimbólumaként Dobrev bejelenteni készül, hogy Magyarország azonnali hatállyal eléri az európai minimálbért, ami annyiban kétségtelen vívmány, hogy Európában hamarosan itt lesznek a legminimálisabbak a bérek.

Az árnyékkormány az USA frissen kinevezett budapesti nagykövetének tiszteletére Márki-Zay Pétert állítja az árnyék- külügyminiszteri posztra, változatlanul Bajnai Gordon amerikai árnyék-alapítványának finanszírozásában.

A fokozódó háborús helyzetre is tekintettel az árnyék-hadügyminiszter Jakab Péter, a harcias megnyilvánulásairól közismert pszeudo-náci burgonyakereskedő lesz, azzal a feladattal, hogy Miskolc után az egész országot, továbbá Ukrajnát, s ha ideje engedi, Oroszországot és Kínát is szabadítsa fel.

Pénzügyi árnyékminiszteri posztot kap Dávid Ferenc. Koncepciója szerint az embereknek nem szabad pénzt adni, mert csak elfűtenék, avagy felfalnák, viszont sokkal méretgazdaságosabb, továbbá demokratikusabb, ha csak ezer pénzbáró medencéjét kell melegen tartani, hogy a nép nevében azokban fürödjenek. A nép azonban közvetlenül is élvezheti a kellemes árnyékot az országszerte nyíló, legfeljebb szimbolikusan kifűtött közösségi melegedő-klubokban.

A Jobbik felé tett komoly gesztusként értékelhető, hogy a népszámlálásügyi árnyékminiszteri tárcát Gyöngyösi Márton, gyakorló kripto-náci kapja, nem utolsó sorban azért, mert minden zsidó honfitársunkkal röhögve el tud számolni.

A Dobrev-árnyékkormány a DK és a Jobbik két korábbi ígéretének fényében oktatási, valamint egészségügyi árnyékminiszterrel is felszerelkezik. A köznevelési árnyéktárcát Arató Gergely szerzi meg, aki első intézkedéseként az egyetemeknek az állatkertekbe integrálását jelölte meg. A magyar nép egészségéért viszont Komáromi Zoltán adhat árnyék-garanciákat, aki azonban csak a fizetős egészségügy megszilárdulásáig vállalja a feladatot.

A környezetvédelem végre önálló árnyék-minisztérium alá szerveződik Kálmán Olga irányításával, aki felé az az elsődleges elvárás, hogy fűt-fát-virágot ígérjen mindenhova, ahol a DK-nak nincsenek örökzöld referenciái.

Újítás, hogy az árnyékkormány négy olyan tárcával is felszerelkezik, amelyek hagyományosan nem szoktak minisztériumi rendbe sorolni. Ezek közül a legfontosabb pártfinanszírozási árnyékminiszter csatasorba állítása, aki minden előzetes hírforrás szerint Sebián-Petrovszki László lesz. A jövőkutatási árnyéktárca várományosa Vágó István, a meglepetésügyi árnyékminiszteri posztot Gréczy Zsolt fogja betölteni, a fenyegetésügyi árnyék-portfólió pedig Vadai Ágneshez kerül.

Az árnyékkormány létrejöttének egyik nem is nagyon burkolt célja, hogy az ISZOMM által szorgalmazott béremelések és szociális reformok változatlanul a közvélemény radarja alatt maradhassanak. Ennek érdekében Varjú László államminiszteri feladatkört kap, hogy az állami médiában kiverekedje az idetartozó korlátozásokat.

A belügyi, illetve egyébügyi árnyékminiszter a kormányzati folyamatosság jegyében Pintér Sándor lesz. Feladata, hogy a fenti árnyéktárcák kompetenciáját meghaladó kérdések kapcsán elégedetlenkedő csoportokat szigorúan rendbe szedje. Pintér vállalásai szerint ehhez nem szükséges számottevő többlet forrás, amennyiben kellő számú gumibotra és vízágyúra biztosítanak költségvetési fedezetet.

Az új árnyékkormány természetesen nem csak a női, hanem a cigány- és LMBTQ-kvóták igényeinek is eleget kíván tenni, így az önként vállaltan nőként fellépő Dobrev Klára felkérte árnyékkormányának árnyék-tagjait, hogy minél nagyobb számban nyilatkozzanak eltérő származásukról, illetve szerteágazó nemi identitásukról. Ennek részleteit az árnyék-miniszterelnök fogja később pontosítani.

Az árnyékkormány árnyék-székhelye egy árnyékszék lesz, ami a politikai szándékok tekintetében a lehető legalkalmasabb helyszín az emberek problémáinak a DK és a Jobbik általi kezelésére.

DVR

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak