Ezt nem láttuk jönni – pedig de! Nem látszódnak az összefogás pártjai a legújabb közvéleménykutatásban!

Delphoi Vote Research

A Delphoi Vote Research (DVR) felkérést kapott központi megbízójától és kizárólagos ügyfelétől, az ISZOMM-tól, hogy nyújtson segítséget a liberális-náci ellenzék egykori kampánystábjának tagjai által frissen alapított Forrás Társadalomkutató Intézet számára a valóságban való eligazodáshoz.

Nos, a DVR örömmel tesz eleget a megtisztelő kezdeményezésnek, és a rendelkezésére álló összes korszerű algoritmus igénybevételével megfellebezhetetlen válaszokat talált a Forrás problémáira. Egy mondatban összefoglalva: amit MZP & Co. ez év áprilisában nem láttak jönni, azt ne a saját korábbi, haveri adataikban keressék, hanem fáradjanak ki bármelyik szabadon látogatható ingatlanra (utcák, terek stb.) és figyeljenek az el-elhangzó összefüggésekre!

Ugyancsak tanulságos lehet az április 3-án végzett legnagyobb mintavétel adatainak elemzése, amelyek a valasztas.hu oldalon találhatók. Azóta kisebb mintavételek is történtek a járvány miatt elmaradt időközi önkormányzati választások alkalmával, amelyek megerősítik, hogy “debizony!”, ami április 3-án az alagútból kijött az nem a másik végről származó napfény, hanem kétségtelenül egy gyorsvonat reflektora volt.

A DVR büszkén nyugtázza, hogy az összes közvéleménykutató műhely közül egyedüliként látta előre, éspedig hajszálpontosan a libsi-náci koalíció ordas nagy buktáját, amit 2021. márciusától kezdve hónapról hónapra megerősített. Megállapítható, hogy ha valaki nem képes felismerni egy éven, azaz 12 hónapon át tartó világos trendeket, az valószínűleg feleslegesen tömködi a haveri adatzsonglőrök zsebeit.

A többi közvéleménykutató intézethez hasonlóan a DVR is pártutasításokat teljesít, továbbá semmilyen érdemi mérést nem végez, annyiban mégis különbözik, hogy baráti milliárdok helyett egy vasat sem kap senkitől. Egyedüli erőforrása a magyar néplélek, amely viszont tévedhetetlenül adja tudtul a későbbi eredményeket.

A Forrásnak nyújtott fenti, baráti szolgáltatáson túl a DVR elvégezte a nyár végén esedékes felmérését is, és megállapította, hogy a kormányoldal támogatottsága nagyot zuhant, az Országgyűlésbe beszórt ellenzéki pártokéval együtt. A depresszív hangulatot jól jelzi, hogy a válaszadók igazából senkit nem támogatnának a miniszterelnöki székbe, minthogy a lehetséges jelöltetek közül a legtöbben (53 %) az “Egyikük se” rubrikát ikszelték be. Jól szerepelt viszont az iszommos Szanyi Tibor a maga 26 százalékával, őt követi Orbán Viktor 11 százalékkal, utána Dúró Dóra 9 százalékkal, és az örök szereplő, Karácsony Gergely magabiztosan 1 százalékot szerzett.

A mostani felmérés a pártok támogatottságát nem mérte, ugyanis a másodlagos adatok szerint a lakosság elsöprő többsége ez idő tájt nem akar pártokat látni maga körül.

A kutatás néhány aktuális ügyre is rákérdezett. A Fudan-egyetem felállítása esetében a “Hagyjanak már ezzel!” válasz mellé zárkóztak fel a legtöbben. Arra a kérdésre, vajon kell-e bolygatni az EU vonatkozásában a “Tagok legyünk, vagy szabadok?” kérdést, szintén erős többség mutatkozott a nemleges válasz mellett. Ugyancsak teljes egyetértés tapasztalható a “Beledöglünk-e az elszabadított energia- és élelmiszerárakba?” felvetés mentén. Itt a pozitív válaszok győztek, azaz igen.

Megbízónk kérésre a DVR felmérte, mekkora lenne az ISZOMM havi nettó 1.000 eurót kitevő minimálbér-követelésének támogatottsága. A válaszadók mindössze 1 százaléka sokallja ezt az összeget, 27 százaléka helyesli, 72 százalék viszont kevesli.

A DVR friss vizsgálata kiterjedt az ISZOMM és a Munkáspárt közötti választási együttműködés közelmúlt felfüggesztésének fogadtatására is. A pozitív/negatív skálán erős többségben voltak a helyeslők. A Delphoi Vote Research megkérdezte Huszti Andreát, az ISZOMM elnökét is, aki – állítása szerint – azért szavazott igennel, mert ő és párttársai hozták a vonatkozó döntést. Székely Sándor pártigazgató viszont felhívta a DVR figyelmét, hogy az adatokban komoly torzulást okozhat, ha az intézet bárkit is megkérdez, ezért ezt a módszertant az intézet hosszabb távra is elvetette.

A fenti adatfelmérések 2022. augusztus 30-án reggel 6:20 és 6:21 között történtek, mindösszesen 1 fő megkérdezésével, ami a magyarországi közvéleménykutatási sztenderdek szerint 100 százalékos reprezentativitást jelent, tekintve, hogy a közölt vélemény azonos a megkérdezett véleményével, ezért ha bárki mást megkérdeznénk, akkor a megkérdezett reprezentativitása ugyanezt a 100 százalékot adná.

zvcz –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak