Túlélték az erotikus freskók a Vezúv pusztítását Pompeiben

freskó Pompei

Pompeji városára világszerte kíváncsiak a turisták, ám a Vezúv által elpusztított település nem csupán a vulkánkitörésről vált híressé, hanem a régészek által ott talált erotikus freskókról is.

A nagyon is szabados, tabukat nem ismerő festmények az egész városban megtalálhatóak voltak, és még a régészeket is meglepték merész ábrázolásaikkal.

A bordélyházak mellett a lakóházakban, az épületeken és utcai homlokzatokon egyaránt akadtak szexuálisan túlfűtött ábrák, melyeket feltárásukat követően a 18. századtól múzeumokban állítanak ki. Sokat közülük termékenységi és szerencsehozó mágiának szántak, a falloszábrázolások egy részét pedig egyfajta varázslatnak, amely a szemmel verés kivédését és a jólét biztosítását tűzte ki célul.

Rengeteg alkotás viszont arról árulkodik leginkább, milyen szabados volt az ókori római város lakóinak intim élete. Pikáns freskókat találnak a linkre kattintva.

Foto: Getty Images Hungary

Femina

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak