Hónap végén kezdi kifizetni a brutális osztalékot az OTP

osztalék

Az OTP Bank május 30-án kezdi a közgyűlésén korábban megszavazott osztalék kifizetését. Az osztalék iránti igény a kifizetés kezdő napját követő öt év elteltével évül el – hívták fel a figyelmet.

Az OTP a tárgyévi eredményből 120,3 milliárd forint osztalékot fizet ki, ebből a 2019. és 2020. évekre eső rész 119,3 milliárd forint, a 2021. évre eső rész pedig 1 milliárd forint.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján emlékeztettek arra, hogy egy darab 100 forint névértékű törzsrészvényre 430,4 forint osztalék kifizetéséről döntöttek a közgyűlésen még áprilisban – jelentette az MTI.

Az OTP részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír csütörtökön 9820 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 19 590 forint, a legalacsonyabb 9360 forint volt.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak