A gépjárművek drágulása idén még nagyobb lehet mint tavaly

akadozás áremelkedés autógyártás chiphiány gyárak

 

Még mindig nemtudnak elegendő chipet szállítani a gyártók az autógyárakba, így van néhány típus, amire több mint egy évet kell várni – írja az atv.hu.

Egy év alatt 820.000 autó talált gazdára a használtautó-piacon. Közben a legnépszerűbb típusok ára 20%-kal is emelkedett.

A használtautók iránti kereslet oka az új autók gyártásának akadozása. A félvezető hiány miatt a gyártók nem tudnak elegendő mikrocsipet előállítani, ezek miatt pedig kevesebb autó készül. Vannak típusok, amikre egy évnél is többet kell várni.

Szakemberek szerint 2022 végére rendeződhet az autógyártók helyzete, de a pesszimistább előrejelzések azt mutatják, hogy 2023-ban sem tudnak elegendő csipet készíteni a gyártók.

Fotó: Getty Images

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

Putyin Hágába utazik

A hírcsárdásnak tűnő cím egyáltalán nem valószínűtlen, ugyanis Vlagyimir Putyin simán kaphatna EU-vízumot, hiszen nincs vele szemben semmilyen személyes korlátozás, vagy szankció, ami ebben meggátolhatná.

Hazai Vélemény

A bankokat megmentik, ugye?

A bankvezérek bármekkorát is hibáznak, előbb vagy utóbb megmenti őket az adófizetők pénzéből fenntartott állam. Az adófizetők, ha hibáznak, akkor a bank az állam segítségével

Hazai

Mâchoire du cochon confitée

Az állítólagos kiírás szerinti Petőfi Sándort megidézni hivatott felcsúti gasztronómiai vetélkedőn a kiskunsági préselt malacarc elnevezésű kreáció nyerte el a Magyarország étele díjat.

Gratulálunk a Székekpuszta