Kevesebb az autó, nagyobb a profit – az autógyárak legyőzték a vírust

autó autógyártás lopás profit
Mercedes MTI Fotó: Ujvári Sándor

Az Ernst & Young (EY) könyvvizsgáló és tanácsadó cég közelmúltban nyilvánosságra hozott tanulmánya szerint a világ 16 legnagyobb autógyártó cége a koronavírus-járvány és a chiphiány ellenére rekordnyereséget ért el – írja a hvg.hu.

Az elmúlt negyedévben a működési eredmény éves összevetésben tizenegy százalékkal, összesen 23,1 milliárdra nőtt, ami korábban soha nem látott szint – írja az Autopro.hu oldal.

A korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló chipeket elsősorban a „magas árfekvésű, nagy haszonkulcsot biztosító járművekbe” építik be. Emellett néhány hónap óta a korábbinál jóval szűkmarkúbban adnak kedvezményeket a gyártók, mert a kereslet meghaladta a kínálatot.

Foto: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak