A mérgezett focilabda – Nemzeti mese

focilabda gyilkos kefélés mese

Hófehérke: Ner
Herceg: Márki-Zay

Király: Orbán, Királyné: Simicska, Mostoha: Mészáros, Tükör: Várkonyi

Vadász: Semjén

Tudor: Gyurcsány, Vidor: Dobrev, Morgó: Pálinkás, Szende: Fekete-Győr, Szundi: Karácsony, Hapci: Volner, Kuka: Jakab

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy fejedelmi házaspár Orbán és Simicska.

Sajnos nem lehetett gyerekük, bár nagyon vágytak rá. Hogyan hogy nem, Orbán egyszer csak szűznemzéssel megszülte a centrális erőteret, aki annyira szép volt, hogy elnevezte Nernek. Simicska azonban egy geci nehéz napon kilépett a házasságból, s az így magára maradt király később Mészárost vette el feleségül, aki viszont egyre féltékenyebb lett a nála is szebb és okosabb Nerre.

Mészáros ezért még a cukkerberginél is okosabb tervet eszelt ki: megöli a kis Nert, hogy átvehesse a helyét. Megbízta Semjént, hogy vigye ki a Nert a kiállításra, tépje ki a szívét, és hozza el neki. Semjén azonban annyira megsajnálta az ártatlan kis Nert, hogy az erdőben szabadon eresztette, de elejtett egy rénszarvast, s annak a szívét vitte el Mészárosnak, aki azt megette.

A gyönyörű Ner elárvultan bóklászott az erdőben, amikor egyszer csak meglátott egy aprócska ellenzéki házat, amelyben hét törpe lakott: Gyurcsány Tudor, Dobrev Vidor, Jakab Kuka, Fekete-Győr Szende, Pálinkás Morgó, Karácsony Szundi és Volner Hapci. A törpéknek nagyon megtetszett a kis Ner, és állandóan vele játszadoztak, róla álmodoztak.

Igen ám, csakhogy nemsokára Mészáros megkérdezte a Várkonyit: Várkonyim, Várkonyim, ki a leggazdagabb a birodalomban?

Gazdag vagy, gazdag vagy, Mészáros – mondta Várkonyi – de Ner gazdagabb nálad.

Mészáros nagy haragra gerjedt, álruhát öltött, uccu felkerekedett, s az erdőben rálelt a bujkáló Nerre. Először szíjként egy átvágott nemzeti szalagot kötött a derekára, s úgy próbálta kipréselni belőle a szuszt. Ner azonban túlélte. Aztán gyilkos keféléssel próbálkozott, de Ner ezt is kibírta. Végül egy mérgezett focilabdát adott neki, amitől Ner elájult. Amikor a hét törpe meglátta a halottnak hitt Nert, egy üvegkoporsóba helyezték.

Egy napon azonban arra járt Márki-Zay herceg, s ő is beleszeretett az elalélt Nerbe. Felnyitotta a koporsót, s megcsókolta az alvó drágaságot. Erre Ner felébredt, azon nyomban összeházasodtak, s ma is élnek, ha meg nem haltak.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak