Szexpartikon árulta az adományokból vett drogot a pap

drog Olaszország pap püspök szexparty

 

Letartóztatta a rendőrség kábítószer-kereskedelem miatt Don Francesco Spagnesit, az olaszországi Pratóban élő papot, aki szexpartikon vett részt, hogy kokaint és a GHB néven ismert, szert árulja a résztvevőknek – írja a Telex.

Az olasz rendőrség szerint a 40 éves plébános a hívek adományaiból vásárolta a drogot, amit aztán a társai által szexuális társkereső oldalakon szervezett partikon árusított. A híveknek utólag már feltűnt, hogy Don Francesco szokatlanul gyakran szólította fel őket adakozásra, amiből állítása szerint „a rászorulókon” segített.

Don Francesco azonban nemcsak árusított, hanem fogyasztott is, ezt megdöbbenéssel vette tudomásul Giovanni Nerbini püspök, aki arról tudott azért, hogy a pap egészségügyi problémákkal küzdött. Amikor végül 2021 áprilisában kiderült számára Don Francesco függősége, pszichoterápiás rehabilitációra küldte, illetve megvonta tőle a plébánia számlakezelési jogát is, miután gyanús pénzmozgásokat talált.

A plébános jelenleg házi őrizetben várja a sorsát.

Az Igen Szolidaritás ellenzi a hazai egyházak hasonló rendezetlen profitorientált tevékenységeit, a párt szerint az állam és egyházak viszonyának rendezési alapelve a szabad hitélet és a szigorú szekularizáció. Az egyházak vállalkozási lehetősége alanyi jogon alapuljon, úgy mint bármely más egyesületé, állampolgáré. 

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Külföld Vélemény

Atomküszöb

Jelen sorok íróján kívül meglehetősen sok elemző felvetette már, hogy amennyiben az oroszok át tudják törni az ukrán védelmet, akkor a Nyugat szárazföldi erőkkel is

Külföld

Trump 77-e Biden 81-e ellenében

Mindössze 4 év a korkülönbség Trump és Biden között, de az emberi képmutatás, illetve bizonyos sztereotípiák meglovalása nyilván hálás bulvártéma tud lenni. Ha ez az