200 ezer forintos nettó minimálbért akarnak a közszféra képviselői

bérrendezés Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom minimálbér szakszervezet

 

A szakszervezet 3 éve sürgeti, hogy a nagyjából 28 különféle jogállási és életpályatörvény helyett térjenek vissza az 1992. óta létező közalkalmazotti, köztisztviselői rendszerhez – írja az Index.

Úgy tűnik 2022-re se tervez átfogó bérrendezést a kormány, miután eddig elzárkóztak még attól is, hogy a Közszféra Érdekegyeztető Fórumát összehívják. Amit ennél is fontosabbnak tartanak, átfogó, a teljes közszférára kiterjedő jelentős béremelést akarnak a Magyar Köztisztviselők.

Jelenleg a közszférában vannak akiknek a garantált bérminimumot folyósítják.

Ezért sérelmezi a szakszervezet, hogy bár bőven vannak a közszférában is, akiket érintene, mégsem képviselhetik érdemben az érdekeiket például a minimálbér emeléséről szóló egyeztetéseken.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom párt azt mondja, és szorgalmazza, hogy a kiinduló alap, az nem lehet kevesebb mint havi nettó 250.000 forint, és ezt minden dolgozónak meg kell hogy kapja, aki 8 órát dolgozik. Ez az összeg amiből meg lehet élni Magyarországon.

Fotó: Getty Images

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak