Brutális a webshopok dolgozóinak a terhelése

baleset dolgozók ipar munkatempó webshop

A webshopóriásoknál dolgozók átlagosan egy héttel többet vannak otthon munkahelyi baleset miatt, mint a konkurens cégeknél. Itthon ritkábbak a súlyos balesetek, de a feszített munkatempót nálunk is érzik a raktárosok – írja az azonnali.

Ahogyan egy atléta edz egy versenyre, az ipari atlétáknak úgy kell a testüket felkészíteniük arra, hogy a legjobb teljesítményt nyújthassák a munkában.

Amikor egy dolgozó súlyos balesetet szenvedett, jeget és fájdalomcsillapítót adtak neki, és a következő hetekben is dolgoznia kellett, miközben már tudható volt, hogy a sérülése súlyos. Azóta kiderült, hogy a hibás szállítószalag miatt porckorongsérve lett.
A táplálkozás témakörében például azt javasolják a dolgozóknak, egyenek rendesen, mert óránként úgy 400 kalóriát várhatóan elégetnek műszak közben, a fáradtság pedig fontos faktor a balesetek elkerülésében.
A dolgozók arról számolnak be, hogy bár hivatalosan tarthatnak mosdószünetet, a feszített munkatempó miatt sokan palackokba kénytelenek vizelni.

“Fizikailag is mindenképpen megterhelő, napi húsz kilométert gyalogol az ember nyolc óra alatt. A séta az egészséges, csak közben súlyokat is kell emelni, így elfáradunk a nap végére. az elvárás az, hogy időre szedjék össze a termékeket Ettől mindenki feszült, mintha egy óra ott ketyegne az ember feje fölött – mondta egy dolgozó.

Továbbiak azAzonalin.

Fotó: MTI

 

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak