Nincs elég munkaerő, mert kevés a fizetés

hirdetés kereslet magyarország munkaerő

Hatvanhat százalékkal több cég hirdetett meg betöltésre váró pozíciót, mint tavaly ugyanebben az időszakban – írja a Hírklikk.

Amíg 2020-ban a nyár kezdetén szigorú szabályozások, lezárások voltak érvényben, számos gazdasági szereplő pedig bizonytalanul várt, jegelve a munkaerő-felvételt, addig idén a második negyedévre stabilizálódott a helyzet: a tavalyi azonos időszakihoz képest, csaknem két és félszeres növekedést tapasztaltak a hirdetések számában.

Az új hirdetések száma Borsod, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Veszprém megyében a magasak. Ezeknél a térségeknél a legmarkánsabb emelkedést ugyanazokban a kategóriákban figyelték meg: a fizikai, segéd- és betanított munkáknál csaknem háromszoros növekedést mértek az előző év azonos időszakához képest, a gyártás, termelés kategóriában megduplázódott a feladott hirdetések száma és a szakmunkásoknak szóló új pozíciók is majdnem megkétszereződtek.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak