Pörög a bürokrácia – káoszos az antitestigazolás is

antitest káosz Tomori Károly

Az elmúlt szűk másfél évet az emberiség a Covid 19 járvány árnyékában élte. A sok tragédia mellett, az is nehezíti az életünket világszerte és itthon is, hogy a járványhelyzetben hozott intézkedések sokszor egészen elképesztő módon érthetetlenek. Elég ha csak azt megemlítjük, hogy jelenleg egy kocsmai dolgozó dolgozhat oltás nélkül a benti területeken, ám ha vendégként meg akarna inni egy sört a munkahelyén, azt már nem tehetné meg oltási igazolvány nélkül… Tomori Károly az ISZOMM 7. kerületi jelöltje belefutott egy másik problémába. Kollégánk Kakas Livia most őt kérdezi:

Kakas Livia: Te átestél a betegségen, ugye?

Tomori Károly: Igen.

K. L.: Oltást kaptál?

T.K.: Nem

K. L.: Értem. És akkor így tudsz kapni védettségi igazolást?

T.K.: Na, pontosan ez az. Elképesztően nehezen. Először is ugye saját magam intéztem egy vérvételt, hogy igazolni tudjam, vannak antitestjeim. Ezután elmentem az önkormányzatba, hogy intézzem az ügyet. Ott vártam vagy 4 órát mire rám került a sor. Aztán mikor rám került a sor közölték, hogy előtte fizessek be 3.000,- forintot a Budapest Főváros Kormányhivatalnak.

K.L.: Na jó, hát azért ilyet láttunk már itthon, sok esetben.

T.K.: Persze, de most jön a csavar! Ezt a pénzt nem lehet sárga csekken, vagy készpénzben, esetleg kártyával kifizetni, hanem ezt el kell utalni, majd a bizonylatot el kell e-mailben küldeni, és ki is kell nyomtatni, ha esetleg az e-mail nem érne célba. Természetesen mindezt egy újabb 2-3 órás várakozás után.

K.L.: Értem. Tehát akinek nincs oltása, de átesett a betegségen, és akar kapni védettségi igazolást, annak sok órányi hivatali packázásba és háromezer forintjába kerül az, ami másnak ingyen van.

T.K.: Pontosan így van! Azt megelőzően, hogy időpont nélkül lehetet menni kormányhivatalokhoz, időpontot kellett kérni telefonon, amit „természetesen” senki nem vett fel. Persze az ügyfélkapunk keresztül is lehetett kérni időpontot, de egy hónapra előre le volt foglalva a 13,5,6,7,8,9,1,3 kerületi kormányhivataloknál is minden időpont.

Tehát, akinek friss vérvételi igazolása van, mire jelezni tudta volna, hogy neki kell kártya, már egy hónap el is telik abból a 3 hónapból, amit ebben az esetben kiállítanak. Ez szánalmas egy ilyen kormánytól, akinek ekkora felhatalmazása van. Aki 10 éve kormányoz, és ki van tömve pénzel.

Kakas Livia

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Szanyi Tibor ISZOMM
Interjú

Szanyi Tibor: Európa Te vagy!

Szanyi Tibor 5 éves Európai Parlamenti mandátuma során több, mint ezerszer szólalt fel a plenáris üléseken és még ennél is több módosítást nyújtott be írásban