Trump 77-e Biden 81-e ellenében

Biden Trump

Mindössze 4 év a korkülönbség Trump és Biden között, de az emberi képmutatás, illetve bizonyos sztereotípiák meglovalása nyilván hálás bulvártéma tud lenni. Ha ez az arány alacsonyabb életkori zónában adódna, nyilván senki nem említené fel, de időseken való szórakozás sajnos egyidős az emberiséggel.

Kétségtelen, az USA jelenlegi, tényleg idős elnöke gyakorta hozza magát, pontosabban a környezetét zavarba a helyzetfelismerési problémáival, illetve szótévesztéseivel. Trump ugyancsak bővelkedik hasonlókban, legutóbb például Orbán Viktorról állította, hogy Törökország elnöke.

Ilyesmi azonban fiatalabbakkal is előfordul, például amikor a kampánylázban nem veszik észre, hogy mondjuk épp egy floridai sportcsarnokban üvöltve köszöntik a kaliforniaiakat. Be kell lássuk azonban, hogy egy halk és kimért, lassan beszélő-fogalmazó ember esetében kínosabb a hülyeség, mint egy temperamentumos üvöltözőében. Sőt, a dolgok hevében könnyebben megbocsátunk mindent, mint a higgadt állapotban elkövetetteket.

“Ember! Most jövök a templomból!” Nagyjából ez az elhíresült orbáni magyarázat arra, miért is lehet valaki révült, vagy másmilyen állapotban. Azt nem tudom, hogy a fényképezkedési időn túlmenően jár-e a magyar miniszterelnök templomba, de abban biztos vagyok, hogy gyakorta van módosult tudatállapotban. Máskülönben józan fejjel nehéz megmagyarázni mindazt a förtelmesen sok kárt, amit nemzetének és akár az emberiségnek okoz.

Az élet persze már csak olyan, hogy bizonyos sorrendeken lehetetlen változtatni. A fiatal korban elhangzott mondataink előbbiek az időskorúaknál, ezért ha valaki az idők során megváltozik, azt gyakorta a kora számlájára írják. Azt, hogy vén hülye, gyakrabban halljuk, mint azt hogy fiatal barom.

Minden valós és álságos aggodalom dacára azonban Bidennek komoly esélye van az újrázásra. Ezt ugyanis egyszer már megcsinálta (… és akkor még Taylor Swift-et meg se említettük). Igaz, ha Trump nyerne, jövőre akkor is a legidősebb hivatalba lépő amerikai elnököt köszönthetjük, s itt válik sikamlóssá ez a téma. Egy időben a Szovjetunióban követték egymást az aggastyánok a pártfőtitkári székben, s bár ez a szituáció rengeteg viccet szült, a birodalom mégis a generációváltást követően omlott össze.

Akárhogy is szépítjük, a két amerikai versenyzőnél egy fiatalabb versenyző vitte bele Oroszországot a felhőtlen ukrán háborújába, aminek sajnos akár a világ pusztulása is lehet a vége. Szerintem a földkerekség lakosságának úgy 99,99 százalékát hidegen hagyja az oroszok összes hivatkozott indoka, amikor ezzel szemben a saját és családjának esetleges atomhalála a tét.

Igazából a legkevésbé sem az adott vezetők életkora határozza meg a politika, avagy a birodalmak természetét, sokkal inkább a pénzvilág, konkrétan a nagytőke érdekei. Ebben metszetben kívánok mindenkinek jó szórakozást a várható, időseket kifigurázó bulvárhírekhez.

Bankski –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Külföld Vélemény

Atomküszöb

Jelen sorok íróján kívül meglehetősen sok elemző felvetette már, hogy amennyiben az oroszok át tudják törni az ukrán védelmet, akkor a Nyugat szárazföldi erőkkel is