Amikor a liberális sajtó zsigerből nyafog a háború miatt


Az álellenzékiségből és a kocsmalátogatásokból fantasztikus üzletet csináló 444.hu egyik ragyogó szakmunkása brilliáns cikket jelentetett meg néhány sajtóorgánum hasonló témájú híradásainak zanzájaként, amelyben horror-sztoriként tárgyalja, miszerint az oroszok elfogtak egy beszélgetést, amelyben német főkatonák merengenek azon, vajon hány német Taurus rakétával lehetne kicsinálni a kercsi hidat?

A kiválóan ollózó kolléga mellesleg megállapítja, hogy szerinte az ‘IS’ botrányos, miként juthatott az orosz szakszolgálat ilyen finom, titkos anyaghoz?

Nincs olyan hátsó szándékom, hogy a 444.hu fantasztikus firkászát kioktassam, ezért megteszem közvetlenül.

Valóban van látszólagos botrány, de csak abból, hogy az érintett főkatonák mi a francért fecsegnek szolgálati témákról a teljesen nyitott, azaz civileknek szánt WebEx (Webex by Cisco) nevű videokonferencia-platformon?

Hadd meséljem el a szerzőnek azt is, miszerint semmi titok nincs Németország Ukrajnát katonailag támogató politikájának tényét illetően, tehát ebből fakadóan eléggé életszerűnek vélelmezhető, hogy ennek részleteiről német katonai vezetők bizony szoktak egymással beszélni.

Attól viszont tartok, a cikkírónak esetleg újdonságként hat, hogy a korszerű nyugati fegyvereket biztosító országok illetékeseinek leginkább az ukrán fél képességeivel van gondjuk, ami kicsit sem pejoratív, elvégre az ukránok – esetünkben – honnan a fenéből ismernék a német Taurus rakéta használatának rejtelmeit, ha még soha nem dolgoztak ilyennel?

Mielőtt alulképzettnek gondolnánk az ukrán katonákat, jegyezzük meg, hogy még a rengeteg vadászgépet gyártó és üzemeltető USA hadseregének sem lenne evidens, vajon miként lehet levegőbe emelni például egy svéd Grippen-köteléket?

Nomármost, engem inkább az lepne meg, ha a német tábornokok olyanokat mondtak volna, hogy eszük ágában sincs semmilyen orosz műtárgyban, akár a kercsi hídban bármiféle kárt tenni, elvégre az lenne a német szándék, hogy Ukrajna random és spontán úgymond levegőbe lövöldözgetésit gesztorálják.

A nyugati segítség pont abban áll, hogy a lehető leghasználhatóbb terveket és eszközöket adják át az adott célra kiképzendő ukrán katonáknak. Ennél ez nem bonyolultabb.

A kisördög azonban inkább azt mondatja velem, hogy a háborúkban nem nagyon kell minden hírt elsőre elhinni. Jómagam sokkal inkább arra tippelek, hogy a németek ezzel a műbalhéval figyelmeztetik és tesztelik az oroszokat, elvégre az egyik legnagyobb ukrán és német siker lenne, ha pont Taurusok szednék szét Oroszország egyik legvédettebb objektumát, amire azért kezdetektől fogva jelentős igény mutatkozik.

Az én fantáziámba azonban az is belefér, hogy miközben az oroszok vadul szaglásznak a Taurusok után, addig egy tévelygő ukrán halászbárkából pár tonna robbanószer kiborul a híd valamelyik pillére mellett.

bankski –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak