750 ezer forintnyi rubelt keresnek a háborúzó orosz katonák

háború

A brit hírszerzéstől származó információk szerint ma egy Ukrajnában szolgáló, alacsonyabb rangú katona havi keresete a 200 000 rubelt (741 ezer forint) is meghaladja.

Ez több mint 2,7-szerese a 72 851 rubeles (270 ezer forint) orosz átlagfizetésnek – írja a 24.hu.

A jelentés hangsúlyozza: a megemelt fizetés és az egyéb juttatások sokakat sarkallhattak arra, hogy csatlakozzanak az orosz fegyveres erőkhöz, de Oroszország valószínűleg így is alulteljesíti az önkéntesek rekrutálására vonatkozó célkitűzéseit.

Az invázió kezdete óta az oroszok jelentős katonai tömeget mozgósítottak, tavaly ősszel például 300 ezer tartalékost soroztak be. Ugyanakkor a folyamat heves háborúellenes tiltakozásokat szült, s az utóbbi időszakban rengeteg hadköteles korú férfi hagyta el az ország területét. Az oroszok már az országban dolgozó közép-ázsiai migránsok rekrutálásával is próbálkoztak, sőt a szomszédos Kazahsztánból is megkíséreltek új katonákat toborozni, busás fizetést ígérve az érdeklődőknek – írja a Business Insider.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Külföld Vélemény

Atomküszöb

Jelen sorok íróján kívül meglehetősen sok elemző felvetette már, hogy amennyiben az oroszok át tudják törni az ukrán védelmet, akkor a Nyugat szárazföldi erőkkel is