Európa, a világhatalom


A 90-es évek eleje óta egy világhatalom dominált, nevezetesen az USA. Mind gazdasági, de főleg katonai értelemben semelyik másik ország nem érhetett a nyomába.

Mára – ez gazdasági értelemben – mindenképp megválozott. Kína közel egy évtizede ott van az USA nyakában, hol egyik indikátorban előzi őt, hol másikban. Az egykori második, a Szovjetunió messze-messze mögöttük.

Ám hol van Európa? Az a kontinens, ahol messze legjobb élni, legjobb levegőt venni, élelmiszerbőség van és alacsony mortalitás, már a világ többi részéhez képest.

Ehhez képest azt látjuk, hogy kontinensünk önként áll föl a világpolitika asztalától vagy ami még rosszabb, önként dolgozik az USA keze alá – nem nézve saját érdekeit. Miért teszi ezt és miért kiabálnak Macronra, aki igenis azt mondja, hogy Európának helye van és helyet kell csinálni a nagyok között. Nem leszünk gyarmat!

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Külföld Vélemény

Atomküszöb

Jelen sorok íróján kívül meglehetősen sok elemző felvetette már, hogy amennyiben az oroszok át tudják törni az ukrán védelmet, akkor a Nyugat szárazföldi erőkkel is