Ferenc pápa végre bevallotta: ismeri a szexet, Isten adományát

pap szexualitás

A szex egyike azoknak a szép dolgoknak, melyeket Isten adott az embereknek” – mondja Ferenc pápa tíz fiatalnak egy dokumentumfilmben.

A Disney+ által vetített The Pope: Answers című dokumentumfilmben a pápa egy csoport 20-25 éves fiatallal találkozik, akik különböző vallási hátterűek, és bármiről kérdezhették a szentatyát szextől és rasszizmustól kezdve a pedofil papokon át az egyházból való kiábrándulásig.

A pornóról és önkielégítésről szóló vitában, amit egy felnőtt tartalmakat készítő nő indított el, a pápa azt mondta, hogy a pornográfia „csökkenti” a szex értékét. „Szexuálisan kifejezni magunkat gazdag dolog. Bármi, ami csökkenti a valódi szexuális megnyilvánulást, téged is lecsökkent, részlegessé tesz, és csökkenti ezt a gazdagságot. A szexnek megvan a maga dinamikája. Okkal létezik. Ez a szeretet kifejezése” – mondta Ferenc pápa.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Külföld

A „migráns” polgármester

„A szelet nem tudjuk megváltoztatni, de a vitorlát átállíthatjuk.” – idézi a telex a most polgármesterként megválasztott, szír menekültként Németországba érkező férfit.
Kétségtelen mondtak okosat régi

Külföld

Vigyázz a munkával!

A digi24 nevű román hírcsatorna beszámolója szerint egy hóeltakarításban közreműködő férfi a kimerültségtől halt meg Moldova megyében. A munkás állítólag egyhuzamban 40 órán át dolgozott,