A zebra bizonyítja, hogy az embernek annyi esze sincs, mint egy bögölynek

zebraminimum

Egy friss kutatás állítja, hogy a vérszívó böglyök azért kerülik a zebrákat, mert az előbbiek szőrzetének csíkjai eltérő hőleadással bírnak, s ettől a szóban forgó rovarok annyira összezavarodnak, hogy inkább elkerülik az egész állatot.

Az ember alkotta zebráknak viszont nincs ilyen hőleadó képességük, ezért aztán az autósok kénytelenek a szemükre hagyatkozni. Az észlelés többnyire mégis sikeres, azonban az emberi agy kevésbé vonja le a helyes következtetéseket. A bögöly eleve nem megy a csíkos állatok közelébe, az ember viszont igen gyakran ráhajt a zebrára, s ha azt éppen egy gyalogos is keresztezi, akkor a szerencsétlent csúnyán elgázolja.

Évente több tucat honfitársunk életét követeli az autósok azon hiányossága, hogy az evolúció során még nem jutottak el addig az ösztönig, hogy ha zebrát látnak, akkor piszok óvatosnak kell lenniük! Kétségtelen annyi csavar van a dologban, hogy ha egy bögöly téved, akkor azt az ő élete bánja, ha pedig egy autós, akkor a gyalogos válik áldozattá.

A homo motoricus előtti egyik legnagyobb kihívás tehát az, hogy sajátjának érezze egy homo pedestrius sorsát, kiváltképp, ha ez utóbbi egy zebrus hátán próbálkozik a transitio-val.

– hillus –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény

Fizetett forradalmak

A történelemkönyvek általában gazdagon leírják, hogy a különböző forradalmi helyzetekben ki kit ölt meg, üldözött el, börtönzött be, váltott le stb, milyen döntések születtek, melyek